Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Concert OpMaat met Strijkkwartet Jorge Gresa


  • Nieuws
  • Rubriek: Kunst

Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie concerten met weinig omgevingsprikkels onder de naam Concerten OpMaat. Wij  presenteren nu het eerste concert in een reeks van vijf, die in 2020 zullen plaatsvinden.
Op zondag 26 januari 2020, opnieuw in de Goede Herderkerk in Nijmegen, is er een concert  met medewerking van Strijkkwartet Jorge Gresa.

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven. Muziek geeft troost, maakt blij en geeft de mogelijkheid even te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid.  Muziek moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het idee achter Concerten OpMaat is nieuw en uniek. Het is door deze 3 partijen ontwikkeld en wordt gepresenteerd aan een breed publiek.

Strijkkwartet Jorge Gresa 

Op 26 januari  van 15.00 tot 16.30 uur, vindt het eerste concert OpMaat 2020 plaats in de Goede Herderkerk (Fanfarestraat 57, Nijmegen).  
Het strijkkwartet Jorge Gresa bestaat uit vier jonge, cum laude afgestudeerde muzikanten.
De vierde strijker is een gastmuzikant waarvan de naam op dit moment nog niet bekend is.

Dit concert is met name bedoeld voor liefhebbers van (toegankelijke, lichte) klassieke muziek. Het repertoire ziet er alsvolgt uit:

W.A. Mozart (1756-1791) Strijkkwartet nr. 4, K.157 

F.J. Haydn (1732-1809) Strijkkwartet Op.33 / 2, 'The joke' 

W.A. Mozart (1756-1791) Strijkkwartet nr. 15, K.421 

1. Jorge Gresa - cello
Jorge Gresa werd geboren in Sevilla in 1995. Hij begon cello te spelen op achtjarige leeftijd met Isabel Quirós en ging verder met de Argentijnse cellist Claudio Baraviera. Hij studeerde in Madrid bij Asier Polo en Maria Casado en studeert momenteel bij Timora Rosler aan het Utrechts Conservatorium.. Hij won de 2e prijs in de ‘Luthiers Clar’ cellocompetitie in 2017 en de 1e prijs in de ‘Triana’ kamermuziekwedstrijd in 2009 en 2013.

2. Lev Bogino – eerste violist
Lev Bogino werd geboren in een familie van muzikanten die studeerden in de klas van Miroslav Roussine en Igor Volochine in Parijs.  Hij studeerde  in Nederland  bij Ilya Grubert en Elisabeth Perry. Hij trad op in landen zoals Finland, Israël, Frankrijk, Duitsland , Slovenië, Zwitserland, Italië, Kroatië, Verenigde Staten, Estland, Montenegro, Servië en Nederland. Lev Bogino is eerste violist van het Florestan Ensemble .

3. Saskia Frijns – tweede violist
Saskia studeerde aan de Muziekacademie Maastricht en aan het Utrechts Conservatorium bij Elisabeth Perry, waar ze onlangs afstudeerde voor de Master of Music. Als orkestmuzikant speelde Saskia in orkesten zoals het Metropole Orkest, Gelders Orkest, Sinfonia Rotterdam, Orkest van het Oosten en Nationaal Jeugdorkest (ook als hoofd 2e violist). Ze heeft samengewerkt met kunstenaars zoals Janine Jansen, Sayaka Shoji en Hannes Minnaar, en met dirigenten zoals Xian Zhang, Krzysztof Penderecki, Antony Hermus, Jan Willem de Vriend en Philippe Herreweghe. Ze heeft tournees gemaakt door Nederland en Duitsland, Italië, Spanje, Zweden, China en andere landen.
 

Tickets

De prijs per ticket bedraagt € 6,24 (incl. reserveringskosten). Ze zijn verkrijgbaar via

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/concert-opmaat

Of direct aan de deur, voor € 7,00 per ticket.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.