Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Cursus Kern van de Natuurkunde


  • Nieuws
  • Rubriek: Nieuws

Misschien heeft u op school alleen in de onderbouw natuurkunde gehad. Of misschien ook nog wel daarna, maar heeft u het gevoel dat u het nooit goed begrepen heeft of er niet meer zo veel van afweet. Dan is deze cursus een idee voor u. U hoeft er geen speciale voorkennis voor te hebben. De uitleg wordt gegeven zonder wiskunde en formules, maar doet wel een beroep  op uw vermogen om om te gaan met abstracte begrippen. We behandelen op niet-schoolse manier de kern van de natuurkunde in zeven lessen, aan de hand van de onderwerpen licht, geluid, materie, krachten, elektriciteit en energie.

Telkens vormen voorbeelden uit het dagelijks leven het vertrekpunt. In vogelvlucht bekijken we aan de hand van foto’s het onderwerp met natuurkundige blik, voordat we de basisbegrippen behandelen. Er zijn iedere keer enkele proefjes ter verheldering. Natuurlijk staan we ook stil bij indrukwekkende natuurverschijnselen die mensen altijd gefascineerd hebben, zoals de regenboog, donder en bliksem, eb en vloed. Die waren altijd omgeven door mythes, maar nu kunnen we ze natuurkundig verklaren. Ook processen in ons lichaam waarbij natuurkunde een rol speelt, zoals zenuwgeleiding, zien, arbeid verrichten en zweten bij inspanning, komen aan bod. Deelnemers krijgen bij elke les de presentatie op papier uitgereikt.

Startdatum vrijdag 8 november 2019

7 lessen, €50 excl. materiaalkosten. Deze bedragen € 5,- en moeten tijdens de eerste les aan de docent betaald worden 

Inschrijven via de website van Stichting De Opstap, https://deopstap-nijmegen.nl/natuurkunde/kern-van-de-natuurkunde-detail of telefonisch 024 3238111.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.