Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Cursusdag: Tips voor langer fietsplezier!Op woensdag 19 september vindt er een Fietsinformatiedag plaats voor belangstellende inwoners. Deze actieve en informatieve dag is onderdeel van het programma tijdens de ‘Mobiliteitsweek’ (16 tot en met 22 september 2018) waarmee de gemeente Nijmegen graag wil bijdragen aan de verkeersveiligheid en het plezier van de fietsende senioren in deze gemeente.

Deze dag is geschikt voor zowel senioren op een e-bike als op een gewone fiets en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Fietsersbond, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland en de gemeente Nijmegen. 

Hoe ziet de cursusdag eruit? 

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan verkeersregels en de e-bike en komen diverse (lokale) verkeerssituaties aan bod. De cursisten krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties.

Vervolgens staan er bewegings- en praktijkoefeningen op het programma. De deelnemers komen hiervoor met de eigen fiets naar de cursus. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Daarnaast is er een lokale rijwielhandelaar aanwezig die kijkt of de fiets goed is afgesteld. Tevens is er de mogelijkheid om verschillende E-bikes uit te proberen. De dag eindigt met een korte fietstocht door de gemeente en een verkeersdiscussie..

De cursusdag start om 9.15 uur (inloop 9.00 uur) tot ca 15.30 uur en wordt rond 12.15 uur onderbroken voor een gezellige, gezamenlijke lunch. Locatie: De Goffert, nabij het Goffertpark

Aanmelden

Belangstellenden voor de Fietsinformatiedag kunnen zich aanmelden via https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/. Daarnaast kunt u een mail te sturen naar (o.v.v. “aanmelding fietsinformatiedag Overbetuwe. Noteer in de mail s.v.p.  uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd of u met de fiets, E-bike of driewielfiets komt en of u WA verzekerd bent. Vergeet ook niet de locatie en de datum te vermelden.

De deelnamekosten zijn € 5, inclusief koffie/thee en een lunch. Deelname is op eigen risico.

Kent u mensen die mogelijk ook interesse hebben in deze leerzame en actieve dag, kom dan gezellig samen en meld u beiden aan.

U ontvangt ongeveer één week voor de fietsinformatiedag een bevestiging van uw deelname met exacte locatie en programma . Aanmelden kan tot en met 10 september 2018.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.