Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

DansGeluk dansexpressie voor ouder en kindWijZijn.Dance biedt een cursus dansexpressie aan voor ouder en kind waarin dans én geluk centraal staan. Altijd al op een speelse manier samen met je kind plezier willen hebben? In de alledaagse drukte is er niet altijd tijd om hierbij stil te staan. Elke ouder wil dat zijn kind gelukkig is.

Leo Bormans schreef in “Geluk voor kinderen” 10 verhalen waarin elk verhaal een andere levensvaardigheid uitlicht. Geïnspireerd hierop worden per les vaardigheden als ‘uitproberen’, ‘moed’ en ‘verbinding’ via dans onderzocht en ervaren.

WijZijn.Dance reikt deze vaardigheden aan om je creativiteit en zelfbewustzijn te vergroten. Er is geen danservaring nodig want dansexpressie gaat uit van de improvisatie van de cursist zelf. Zo worden op concrete en unieke wijze oefeningen aangereikt die de interactie tussen ouder en kind verdiepen. Genieten van je kind staat hierbij voorop.

De cursus bestaat uit twee blokken van 5 lessen. Blok twee is verdiepend, maar kan ook los gevolgd worden. De cursus is bedoeld voor kinderen tussen 6 en 11 jaar en een van hun ouders of verzorgers. We gaan ervan uit dat elk kind door een volwassene wordt begeleid.

Info-avond
Op 5 maart en 14 mei zijn er twee info-avonden voor ouder en kind voor de cursus DansGeluk. Van 18.15-19.15 kunnen zowel ouder als kind een beeld krijgen van de DansGeluk cursus.

Hoe ziet de avond eruit?  We gaan verschillende dansoefeningen doen geïnspireerd op het boek “Geluk voor Kinderen” wat leidraad is voor deze cursus. Daarnaast zal er aan de ouders een korte uitleg zijn over het idee achter het samen dansen van ouder en kind. Ondertussen zullen de kinderen verder begeleid worden in dans. Natuurlijk zal er ook ruimte zijn voor vragen.

Data

Er is een info-avond op 5 maart en 14 mei 2018
DansGeluk blok 1: 19, 26 maart, 9, 16 en 23 april
DansGeluk blok 2: 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni

Tarief

Een blok ouder en kind samen: € 80,-
Twee blokken in 1x betaald: € 140,-
Voor mensen met een kleine beurs € 70,- resp. € 130,-

Alle tarieven zijn incl. 21% BTW
Het cursusgeld graag vooraf overmaken of bij ons tijdens de 1e les pinnen.
IBAN:  NL31 INGB 0003 7865 36 t.n.v WijZijn.Dance o.v.v. DansGeluk.

Aanmelden via website https://wijzijn.dance/geluk/Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.