Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

De duurzame makelaar


  • Rubriek: Ondernemer

Eind september opende Kolmeijer Nijmegen haar nieuwe pand aan Tooropstraat 11, vlak naast het Shell-station. Een lichte ruimte met verschillende niveaus, vol glas en een hippe inrichting van stoere meubelen en veel groen.

Door Loes Wijffels, foto door Marc van Kempen

Eigenaren Patrick van Haandel en Rolf Zegger zijn blij met de nieuwe locatie: “Dit past helemaal bij ons. Geen groot chique pand, maar een beetje anders. Wij treden niet graag op de voorgrond, maar zochten wel naar iets unieks. Het oude pand aan de Mr. Franckenstraat was te klein geworden. Hier zitten we mooi in hartje Oost, op de begane grond en met veel parkeerruimte.
De compagnons hebben het pand van voorganger Roelofs Autoverhuur zo duurzaam mogelijk verbouwd. Er liggen twaalf zonnepanelen op het dak, voor de isolatie zijn duurzame materialen gebruikt en ze hebben vloerverwarming laten aanleggen. De CV-ketel was nog nieuw, dus vervingen ze die nog niet. “Dat is natuurlijk weer duurzamer dan wegdoen. Maar ooit gaan we van het gas af en dan kunnen we heel gemakkelijk omschakelen.”
Van Haandel en Zegger vonden de verbouwing een goede leerschool: “Nu kunnen we onze klanten nog beter adviseren op het gebied van duurzaamheid. Ook weten we wat het betekent om te verhuizen. We ondervonden dat dat eigenlijk een heel emotioneel gebeuren is. We begrijpen nu nog beter waar kopers en verkopers mee te maken krijgen.”
Om in de toekomst een stapje verder te gaan met de energietransitie, gaan de tien medewerkers van Kolmeijer op korte termijn met elektrische auto’s rijden en komen er twee laadpalen bij het pand. “De buurt mag daar natuurlijk ook van meeprofiteren. We weten dat in sommige straten geen laadpalen mogelijk zijn. Die bewoners kunnen ’s avonds met hun auto bij ons terecht. Daarnaast schaffen we voor ons en onze medewerkers enkele elektrische fietsen aan.”

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.