Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Draak door Dommerdal voor de wijkkrantVan uw verslaggever

Zaterdagmiddag 21 september slingerde een grote groene Chinese draak door  het onderste deel van de Dommer, Dommerdal. Hij (maar het kan ook een “zij” wezen) spetterde van plezier om zijn nieuwe  vers geschilderde lange lijf.   Dat had hij gekregen nadat zijn baasje , mijnheer Li hulp had gevraagd aan kinderen op het straatfeest aan de Dommer van Poldersveldtweg. Op een filmpje (zie hier of bij https://youtu.be/elNCIQIM1Sg ) is te zien hoe mijnheer Li zijn aangesterkte draak voorzichtig laat keren en zelfs een geparkeerde fiets kan ontwijken. 

In de ochtend was hij naar Dommerdal gekomen voor hulp aan zijn ernstig verzwakte draak die zelfs geen vuur meer spuwen. Door de inzet van een twintigtal kinderen kon het lijf mooi worden opgeschilderd waardoor hij geweldig opknapte. Hij kon weer vooruit en zelfs weer vuur spuwen. Mijnheer Li sprak na afloop “dank  Dommerdal”.

De draak is na afloop verhuisd naar theatergroep Greppel aan de Vlierestraat. Ingewijden vertelden deze verslaggever dat zij de draak te zijner tijd zullen laten optreden in een van hun acts of  voorstellingen.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.