Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Dubbelconcert Björn van der Doelen & Eric van DijsseldonkOp vrijdag 18 januari staan twee Brabanders solo op het podium in de Thiemeloods. Al kan niet uitgesloten worden dat ze tijdens dit dubbelconcert ook een paar liedjes samen gaan doen...

Voormalig profvoetballer Björn van der Doelen (PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC) stopte nog voor z'n 30ste met voetballen om muziek te gaan maken. Inmiddels is hij gepokt en gemazeld als Brabantse singer-songwriter en na het uitkomen van z'n laatste album "Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd" alweer vijf albums verder.

Een paar honderd optredens (sinds 2007) in grote en verrekt kleine zaaltjes, theaters, huiskamers en op festivals hebben er voor gezorgd dat Van der Doelen inmiddels uiterst comfortabel op het podium staat. Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Die een verhaal kan vertellen. Geen poëtisch gelul maar ware woorden. Over hoe vaak hij pas om 6 uur 's ochtends thuis kwam, alle kroegen al lang dicht. Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn gewist. Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt zoals alleen een vrouw da kan.

Ex-Eindhovenaar Eric van Dijsseldonk bracht drie albums uit met rootsy popsongs, aanvankelijk Engelstalig maar later in het Nederlands. Op zijn nieuwe EP met de titel ‘45’, bezingt hij het leven van een veertiger, melancholisch met een glimlach. Hij schrijft fijne compacte popliedjes in de tradities van Neil Finn, Ron Sexsmith en Tom Petty, en zijn stem klinkt onveranderd jongensachtig.

Daarnaast speelde Van Dijsseldonk als gitarist bij o.a. JW Roy, Erwin Nyhoff en Ricky Koole. Ook organiseerde hij samen met Dirk-Wim in ‘t Hof de Norwegian Wood-avonden in de Thiemeloods. Het afgelopen jaar tourde hij met de succesvolle George Harrison-tribute While My Guitar Gently Weeps door het land.

Het dubbelconcert is te zien op vrijdag 18 januari om 20: 15 uur in de Thiemeloods in Nijmegen. Kaarten kosten € 15,- en zijn verkrijgbaar via www.thiemeloods.nl of aan de deur.

Fotograaf: EllenJFotografie

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.