Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Het gaat goed in Nijmegen-Oost (en dat is niet best): eerste bijeenkomst


  • Verbeteringen
  • Gedeeld in Klimaatjes
  • Rubriek: Duurzaamheid

Op donderdag 16 januari was het zover. Op een oproep in de wijkkrant van december hadden meerdere buurtgenoten gereageerd. Nu zaten we met 11 personen in onze huiskamer. 

Na een kort rondje voorstellen van de 'Klimaatjes' begonnen we de avond met een rondje waarbij we eerst in 2-tallen met elkaar spraken en elkaar daarna aan de groep voorstelden. 

Zo kwamen we er achter dat we allemaal op heel verschillende manieren bezig zijn met hoe je het "leef"-klimaat in de wijk kan verbeteren. Zo is Dolly actief met de jaarlijkse buurtcamping en de recycle sint, en zo werkt Peter met een groot team vrijwilligers van stichting Duurzaam Hengstdal aan de wijk van de toekomst. Maar ook bewoners zoals Linda die elke dag een uur door de wijk wandelt om zwerfvuil op te ruimen, Clemens die bezig is met initiatieven rondom gezond bewegen en het doorbreken van eenzaamheid, Erik die graag meer contact en verbinding in de buurt wil en Doreen die als vrijwilliger in de zorg veel gesprekken voert met mensen over de mooie kanten en de uitdagingen van vandaag. 

Daarnaast waren er ook nog de organiserende "klimaatjes" Marijn, Tom, Helen en Daan die zie zich al hadden voorgesteld in de wijkkrant en Eric  van het platform mijnbuurtje.nl en de wijkkrant in Nijmegen Oost om mensen met elkaar in contact te brengen en initiatieven te laten ontstaan. 

We discussieerden over een 3-tal thema’s. Wat heeft je hier gebracht? Waar droom je van? En hoe zou je dit kunnen inzetten? 

Ik vond de hele avond zelf erg leuk. Enorm inspirerend om te horen wat er allemaal al gebeurt in de buurt: Waar je eigen buurtbewoners zich net als jij druk over maken, iets willen veranderen en vaak al iets doen om de wereld vanuit hun buurt een stukje mooier te maken. Zo wil ik graag met mijn gezin dit jaar op de buurtcamping staan om meer mensen uit de buurt te leren kennen. En ik ga me meer verdiepen in de wijk van de toekomst waar Duurzaam Hengstdal mee bezig is.

Daarnaast was voor mij de avond al geslaagd omdat ik weer nieuwe mensen uit de buurt heb leren kennen. Buurtbewoners vol met passie en energie. Wordt vervolgd.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.