Altijd al willen weten waar streekbakkers het lokale graan vandaan halen? En hoe dit natuurinclusief geteeld wordt? In de reeks van Akker tot Bakker gaan we op reis door de voedselketen en leren we hoe duurzaam en lokaal brood gemaakt wordt.
In de derde excursie gaan we op bezoek bij Streekbakker Jorrit, net over de grens van Nijmegen-Oost en lange tijd een gewaardeerd adverteerder van de Wijkkrant. Hij neemt de bezoekers mee door de bakkerij en vertelt alles over hoe je brood bakt met lokaal graan.
Wat gaan we doen?
- Een kijkje achter de schermen bij Streekbakker Jorrit
- Uitleg over de verwerking van lokaal graan in de bakkerij
- In gesprek: hoe brengen we lokaal graan terug op ons bord?
13 november 2025 – 19:30u – 21:00uWaar? Streekbakker Jorrit, Thijmstraat 119, Nijmegen
Deelname gratis - Vol = Vol
Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten. Deelname is gratis, schrijf je in via www.destreekoptafel.nl/vatb