Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Expositie 'Pracht & Pigment' bij POPOP

Afstudeerexpositie klassieke schildertechnieken bij Popop.Art aan de Elzenstraat 4b In Nijmegen-Oost. Opening: 21 juni, 19.30 uur. Verder open: 22 en 23 juni, 13.00-17.00 uur

De tweejarige CRKBO erkende Opleiding Klassieke Schildertechnieken  van de AKA (Academie voor Kunst en Ambacht) in Nijmegen sluit de studie altijd af met een overzichtstentoonstelling van de afstuderende studenten. Er wordt dan een soort van caleidoscopisch overzicht gegeven van wat zij de afgelopen jaren gemaakt en onderzocht hebben. Academie voor kunst & ambacht wil dit voor de 10e keer op een zeer feestelijke manier doen niet ver van het atelier, dat overigens deze zomer wordt verplaatst van Nijmegen naar Middelburg. Naast een jubileum is deze tentoonstelling dus ook een afscheid van Nijmegen.

De Academie voor Kunst & Ambacht is 10 jaar geleden in ‘s-Hertogenbosch opgericht om kunstenaars meer bewust te maken van het materiaal en de technieken waarmee ze schilderen. Op basis van vaak oude recepten en voorschriften (van de Romeinse periode tot en met heden) leren schilders daar met duurzame middelen en natuurlijke materialen schilderijen opbouwen.

Ook leren de studenten om op een wetenschappelijke manier onderzoek te doen naar nieuwe combinaties van bestaande natuurlijke materialen, waardoor de laatste jaren veel innovatieve kennis is verworven op het gebied van natuurvriendelijke kunstenaarsmaterialen. Onlangs organiseerde de academie bijvoorbeeld een masterclass waarin kunstenaars leren om van een lapis lazuli steen op een natuurvriendelijke manier echt ultramarijn pigment te maken, zoals dat rond 1400 in oude geschriften werd beschreven.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.