Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Feestelijke oogstmaaltijd met muziek vr 27 sept 1730-2030 op gras bij Kentering op LimosSinds een paar jaar hebben we in Hengstdal diverse buurt- en wijktuinen.  Actieve buurtbewoners telen daar bloemen, groenten,  kruiden en fruit. Ze genieten ook erg van de oogst wat betreft aanspraak, contact en ontmoetingen die het oplevert. Ze hebben hun vaste gezellige werkoch­tenden, maar organiseren af en toe ook een groter Feest van de natuur of een plantenmarkt.

Zo was er in juni een Fete de la Nature in de Vlinder­tuin en een muzikale plantenmarkt op het Limosterrein. 

 Na deze zomer willen diverse tuiniers samen met de Buurttafel het oogst­seizoen op vrijdag 27 september afsluiten en vieren met een feestelijke oogstmaaltijd 

Deze maaltijd is bedoeld voor de vrijwillige medewerkers van tuinen en buurttafel, maar ook om alle wijkgenoten incl asielzoekers te laten ervaren wat die tuinen opleveren aan groenten, fruit en ontmoeting en samen gevoel.   

We werken hiervoor gezellig samen met de koks van de buurttafel die elke vrijdag een maaltijd koken voor wijkbewoners in de keuken van de Kentering, het "theehuis" op Limoslaan 10. 

 

Wat ?  Drie gangen vegetarische Oogstmaaltijd  met  muziek van Klezmore en buurtmuzikant Habib.  

Voorgerecht  Zoete tomaten soep met verse dragon 

hoofdgerecht  Gele feestrijst met  Groentenstoofpot met bier en  Geroosterde rode biet met geitenkaas en nootjes   en salade

nagerecht;  Havermoutcrumble met appel en peer

 

Wanneer ?  Vrijdag 27 sept van 17.30- 20.30 op het grasveld naast de Kentering op het Limosterrein 

 Waar ?   Aan lange tafels op het grasveld van de planten­markt achter de Kentering op Limoslaan 10. 

Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van een bijgebouw van basisschool de Muze, de Parel (het gebouw met de pilaren tussen de Kentering en de Muze op Limoslaan 25) 

 Kosten  

Door medewerking en subsidies van de gemeente, woningbouwcorporatie Gemeenschap/Woon­waarts en de provincie Gelderland kunnen we de maaltijd, de muziek en de zitplaatsen gratis aanbieden. Drank moet je wel betalen en we vragen je ook om een vrijwillige bijdrage en je mailadres om je te kunnen benaderen voor nadere wijkinformatie en medewerking. 

 Aanmelden 

Om te zorgen dat we niet te weinig of teveel koken is het belangrijk dat we precies weten hoeveel mensen mee-eten. Daarom moet je persoonlijk aanmelden voor een of twee personen (vanaf Za 21 sept en tot Do 26) met een bericht "oogstmaaltijd Vr27" naar  

 Meewerken 

Wil je niet alleen mee-eten, maar zou je ook wel willen helpen met snijden of koken, tafels uitzetten, opdienen en afwassen?  dan horen we dat graag. Meld je aan bij .  We maken in elk geval een zoete tomatensoep, maar ook groentengerechten met courgette, komkommer, walnoten, rode biet, sla en snijbiet 

 Alvast bedankt voor je aanmelding voor mee-eten en/of medewerking !  

 Hengstdal do 5 sept Koks Buurttafel Bart, Henk, Lucienne en Odile met vele Hengstdalse buurttuiniers 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.