Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Fera van der Wart, jonge dichteres uit Oost, presenteerde eerste dichtbundel

Fera van der Wart (Nijmegen, 2000) schrijft filosofisch getinte teksten en gedichten. Het schrijven werkt als een uitlaatklep van haar gevoel.

Donderdagavond 16 mei is bij de Lindenberg, Huis voor de Kunsten in Nijmegen, de dichtbundel Dicht-Kunst gepresenteerd. De bundel bestaat uit vijftien gedichten en is geïllustreerd door cursisten van de talentenopleiding Beeldende Kunst bij de Lindenberg. Bij de bundel hoort een expositie, die t/m dinsdag 28 mei te zien is.

Geschreven en geïllustreerd
De gedichten in Dicht-Kunst zijn van Fera van der Wart, inwoonster van Nijmegen-Oost (vorig jaar cursist van de Talentschool/Jongeren Academie Beeldend 15+)  en Paul Minten (medewerker van De Lindenberg). Samen hebben ze vijftien prachtige gedichten geschreven. De gedichten zijn geïllustreerd door de cursisten die afgelopen seizoen de Jongeren Academie Beeldend 15+ hebben gevolgd. De gedichten en illustraties zijn te zien in het Expo Podium van de Lindenberg (Ridderstraat 23, Nijmegen) t/m dinsdag 28 mei (zie voor openingstijden www.delindenberg.com).

De dichters
Fera van der Wart (Nijmegen, 2000) schrijft filosofisch getinte teksten en gedichten. Het schrijven werkt als een uitlaatklep van haar gevoel. Haar gedichten zijn vaak tot een ander gericht. Ze hebben iets positiefs. Het schrijven van gedichten lijkt voor haar ook een beetje op het improviseren van muziek en op componeren, wat ze ook graag doet aan de piano.
Paul Minten (Mook, 1959) houdt van lezen en taal. Na zijn opleiding aan de TeHaTex volgde hij verschillende schrijfcursussen. Een gedicht begint voor Paul vaak met een aantrekkelijke regel, een zin, een woord. Hij gebruikt vaak beelden uit de natuur en de geschiedenis. De gedichten kennen vaak een ommekeer, een wending. Misschien omdat hij ook muzikaal is (hij drumt)  gebruikt hij het metrum en de vorm vaak als leidraad. Zijn werk is vaak surrealistisch.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.