Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Fietstocht IVN Rijk van NijmegenFietsen in Land van Maas en Waal

Drie gidsen van IVN Rijk van Nijmegen gaan op zondag 7 juli  een rustige fietstocht maken door het Land van Maas en Waal.   En ze nodigen een ieder uit met hen mee te gaan naar een gebied waar historie nog volop aanwezig is met landgoederen en kastelen. Onderweg wordt het een en ander verteld over natuur en cultuur.

De route gaat van Wijchen naar Leur, Hernen en Batenburg. Akkerbouw en fruitteelt  op de klei en bossen-hei op de oude rivierduinen. Ze komen ook bij nieuwe natuur in Batenburg, de Liendense Waard, een bijzonder gebied voor watervogels. We hopen je te kunnen verrassen in dit rustige stukje Gelderland dichtbij Nijmegen. De lengte van de route is ongeveer 25 km en de tocht duurt 2,5 uur tot 3 uur.

Gestart wordt  om 14.00 uur aan de voorzijde van station Wijchen, Stationsplein 2, 6602 BN, Wijchen.                                                                                                                                  

Tip: Neem een eigen fiets mee of huur een OV-fiets aan de noordzijde van het station (fietskluizen, op = op).

Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar en  voor leden van IVN,  KNNV en  Groei en Bloei. 

Meer informatie op www.ivnnijmegen.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.