Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Gregoriaanse gezangen in Cenakelkerk op zondag 16 juni

Op de zondag van de Heilige Drie-eenheid, 16 juni 2019, biedt de schola cantorum Karolus Magnus, mede ter gelegenheid van de installatie van pastoor Jacques Grubben die op diezelfde dag zal plaatsvinden, om 15.00 uur en om 16.30 uur in de Cenakelkerk een tweetal korte concerten aan. Daarbij zullen gezangen over de Heilige Drie-eenheid en van Sacramentsdag ten gehore worden gebracht. Vlak voordat beide concerten plaatsvinden doet de schola een kort wervend optreden in het naastgelegen museumpark Orientalis. Na afloop van de concerten in de Cenakelkerk is er een korte rondleiding door pastoor Herwi Rikhof, waarbij zal worden stilgestaan bij kunstwerken in de Cenakelkerk  die door de schola werden bezongen. Concert en rondleiding zijn gratis. Vrije gift.

De Cenakelkerk en Karolus Magnus delen met elkaar de zorg voor erfgoed. De Cenakelkerk maakt met een tiental andere kerken in Nederland deel uit van ‘Het Grootste Museum van Nederland’, dat erop is gericht het culturele erfgoed van ook deze kerk meer onder de aandacht te brengen. Karolus Magnus ontfermt zich over het culturele erfgoed van het gregoriaans en probeert mensen de rijkdom van gregoriaanse gezangen te laten ervaren. Beide erfgoederen krijgen op zondagmiddag aandacht.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.