Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Groen Vlinderlint - Groene Perron


  • Nieuws


'Vier de Natuur' op 24-25-26 mei met het 'Groen Vlinderlint/ Vlinderportret, Nijmegen 2019

Wij zijn aanwezig in stadspark 'Groene perron' met het verplaatsbaar paviljoen, op 24, 25 mei tussen 13.00 tot 17.30. Op 26 mei zijn wij ook op Landgoed Grootstal tussen 13.00 tot 17.30 met het kunstproject, 'Vlinderportret'. Iedereen is van harte welkom!

Samenwerking met de Gemeente Nijmegen

In stadspark 'Groene perron' aan de Oude Groenewoudseweg en het verderop gelegen Vlinderparkje gaat er binnenkort een groot 'Groen Vlinderlint' voor de Stad Nijmegen gerealiseerd worden.
De twee stadsparken worden met het bestaande en het aanvullend 'groen' speciaal aan elkaar gekoppeld. De gemeente Nijmegen gaat het totale plan financieren en de inrichting voor deze stadsparken zullen voor Bijen & Vlinders een paradijs op aarde worden. Ook is het onze bedoeling dat het 'Groen Vlinderlint' een voorbeeldfunctie zal gaan hebben voor de Stad Nijmegen. Hierbij willen wij samen met de gemeente Nijmegen voor de toekomst alle stadsparken, stadstuinen, door groene bloemrijke randen aanleg, deze zoveel als mogelijk is aan elkaar koppelen.

Groen verbindt;

Voor Nederland en voor de provincie Gelderland, heeft prof. dr. J.C.J.M. de Kroon (Radboud Universiteit, hoogleraar plantenecologie) een onderzoek en een adviesplan ontwikkeld om de alsmaar durende achteruitgang van diverse insectensoorten een halt toe te roepen. Dat advies steunen wij ten volle en nemen wij zijn onderzoek verder mee voor onze verdere ontwerpplannen.

Fiets & wandelroute, 'Groen Vlinderlint'

In ons plan van het 'Groen Vlinderlint' wordt er door de stad Nijmegen een fiets- en wandelroute uitgezet, die zich in de loop van jaren steeds verder zal gaan ontwikkelen en die onder ander door de Stadswaard en de Ooijpolder zullen lopen. Ook de Beeldende kunst zal zich steeds vaker laten zien, door onze tijdelijke installaties en performances in de openbare ruimte die daar zullen gaan plaatsvinden.

'Vlinderportret' Landgoed Grootstal;

Op zondag 26 mei zijn wij ook op 'Landgoed Grootstal' aanwezig met een bijzonder kunstprogramma, waar iedereen van 13.00 uur tot 17.30 uur welkom is voor het maken van een 'Vlinderportret'.

Zie; www.landgoedgrootstal.nl

Met vriendelijke groet,

Boudewijn Corstiaensen, Jose Geurts, Tineke van den Brandt
Kunstenaars werkgroep 'Hortus Civitatis'


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.