Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

'Groene Zonnige Linten' Museum De Bastei 2021In het voorjaar 2021 komt er een beeldende kunst presentatie, installatie over de 'Groene Linten' door Stad & Landschap.

Het dynamische 'Groen Vlinderlint' dat nu door de stad loopt, zorgt ervoor dat de groengebieden (stadsparken, groenstroken, landgoederen en buitengebieden, zoals de Stadswaard met de Ooijpolder ), zoveel mogelijk aan elkaar gekoppeld worden.

Bijzonder aan deze 'Vlinderlint route' is dat wij Cultuur met Natuur en Beeldende kunst aan elkaar verbinden.

Zo hebben wij ook de Bomen in onze Stad als Cultuurgoed aangemerkt, waarbij iedere boom als authentiek kan worden gezien.

Daarom nodigen wij iedereen uit om mee te doen om de 'Boom van je Leven' te kiezen vanuit je eigen verhaal of gedicht.

De bomen krijgen dan ook een authentieke betekenis in ieders omgeving door  eigen inbreng.

De bomen in de stad vormen al in zekere zin 'Groene Linten' en krijgen door ons kunstproject meer betekenis als blijvend duurzaam Cultuurgoed.

De gemeente Nijmegen gaat het kunstproject over deze stadsbomen opnemen in de gemeentelijke beeldende kunstwerken lijst Openbare ruimte : 'Kunst op Straat'

Bij onze presentatie in het voorjaar 2021 met de installatie van het 'Groen Vlinderlint' in 'Museum De Bastei' , verbinden wij ook het Zonlicht daarbuiten.

Werkgroep; Hortus Civitatis' Boudewijn Corstiaensen, Jose Geurts

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.