Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Het aftellen begint......

  • 1 reactie


Nog een paar dagen, dan start in de wijk Hengstdal  een uniek project.

Het begon allemaal met het spontane idee van Niels, bezorgcoördinator  van de Wijkkrant.

Hoe zou het zijn als de   Wijkkrant door de bewoners zelf zou worden bezorgd?

Zouden we  elkaar in de wijk daardoor beter leren kennen en meer contact en verbinding met elkaar maken? En hoe krijg je dat allemaal voor elkaar?

Niels heeft in zijn enthousiasme het voor elkaar gekregen dat een aantal mensen net zo enthousiast werden over zijn idee. De koppen werden bij elkaar gestoken om het uit te werken.

En dat is gelukt. Spoedig kwamen we er achter dat niet alleen buurtbewoners, maar ook (welzijns-)organisaties die gevestigd zijn in de wijk, net zo enthousiast zijn over het project. Meedoen, samen leven en wonen in de wijk en vooral elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer met een kort praatje.  

Inmiddels hebben zich al de eerste vrijwilligers via de website van de wijkkrant aangemeld om mee te doen en uiteraard kunt u zich ook nog aanmelden.

Wilt u meer informatie over het persoonlijk brengen van de wijkkrant,, kijk dan even op de website van Nijmegen-Oost: www.nijmegen-oost.nl onder het kopje: ‘Doe je ook mee met UNIEK sociaal Wijkkrantproject?’

Hoe gaan we het samen doen?

Op  maandag 16 september tussen 11:00u en 15:00u starten we met het bezorgen van de wijkkrant.

Dinsdag en donderdag ook van 17:00u tot 20:00u, woensdag en vrijdag weer van 11:00u-15:00u.

En voor iedereen die actief heeft meegedaan een etentje op vrijdag vanaf 17:00u bij de Stip.

 We gaan in de wijk Hengstdal de krant persoonlijk bij u brengen. We bellen bij u aan om kennis te maken en overhandigen u de wijkkrant. Een klein vraagje hebben wij voor u, als u het goed vindt: wat vindt u leuk aan Hengstdal?

 We kunnen ons voorstellen dat u misschien wel meer wilt vertellen en / of ook over andere zaken wilt praten. Daarvoor kunt u terecht bij de opbouwwerkers van Bindkracht10. Zij lopen ook mee zijn en daarnaast zijn ze aanwezig bij de Pipowagen om verder met u in gesprek te gaan.

Hopelijk tot dan en mocht u niet thuis zijn, misschien zien we u bij de Pipowagen en alvast veel leesplezier met de wijkkrant.

 

Deel dit bericht!

Reacties

Eric Hendriks.
10 september 2019

Tot dan en ik heb er nu al zin in!😄

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.