Na de sloop van de gebouwen aan de Vliere- en Elzenstraat resten er nu twee indrukwekkende zandkuilen. Op vrijdag 22 april hadden buurtgenoten een gesprek met Woonwaarts en zorgorganisatie OBG, die aan de Vlierestraat ouderen gaat huisvesten met dementie. De buurtgenoten benadrukten het belang van een doorlopende ecologische zone vanaf de Vlierestraat tot aan de Koningshof en bieden aan om deze zone ook in de toekomst te onderhouden, zoals ze ook nu al doen.
Verder werd uitgebreid stil gestaan bij de verschillende opties voor parkeren. Naast het gebouw, of met extra parkeerplekken op straat. Niemand wil dat er bomen voor worden gekapt en de architect gaat nu kijken naar een variant waarbij bomen worden behouden.
Verbazing was er over het feit dat de gemeente heeft laten weten dat het stenen muurtje moet blijven. Omdat het zou passen in de bouwstijl van de buurt. Buurtbewoners vinden die bescherming in dit geval vreemd want de straat is vooroorlogs en het muurtje stamt uit de jaren ‘50. Zij willen graag een heg: dat past ook in een tuinwijk, is veel prettiger om te zien en bovendien goed voor vogels en insecten. Daarnaast helpt een heg óók mee tegen hittestress en wateroverlast. Voor Woonwaarts hoeft het muurtje niet te blijven.
Op 12 mei houdt Woonwaarts een inloopmoment voor bewoners uit de buurt.
Voor het gebouw aan de Elzenstraat zijn de mensen van de CPO aan het werk om het Definitieve Ontwerp te maken van de woningen op ‘Elzendal’. Het aangezicht van de huizen aan de Elzenstraat wordt iets aangepast zodat het nog beter in het straatbeeld past en het liftgebouw wordt meer passend bij het monument ernaast. Na de zomervakantie zal het Definitieve Ontwerp worden aangeboden aan de gemeente en wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Zij hopen nog steeds in het eerste kwartaal van 2023 te kunnen starten met de bouw. De ontwikkelingen zijn te volgen op Instagram @Elzendal en via www.elzendal.nl. Met onder andere het spannende verhaal van de verdwenen en weer teruggevonden gevelsteen.