Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Interactief fietsen in wijkcentrum 'Daalsehof'MET DE FIETS DOOR HET VIRTUELE LANDSCHAP

Gezellig met elkaar langs de grachten van Amsterdam of door de straten van Nijmegen fietsen? Lijkt het u wat om op een leuke, ontspannende manier anderen te ontmoeten, herinneringen te delen en actief aan uw gezondheid te werken? Kom dan kennismaken met het interactief fietsen in Wijkcentrum Daalsehof.

Het Radboud doet onderzoek naar de invloed van bewegen op het vertragen van dementie. Door de vergrijzing is er een forse toename van het aantal mensen met dementie. Verschillende studies bij ouderen tonen aan dat beweging geheugenachteruitgang tegen kan gaan. De gegevens lijken erop te wijzen dat een combinatie van beweging, samen met geheugentraining, effectiever is dan enkel beweging. Bij het interactieve fietsen worden deelnemers dan ook uitgedaagd tijdens de fietstochten zelf beslissingen te maken. Interactief fietsen is leuk, gezond en sociaal. 

Tot en met december 2019 kunt u tijdens de openingstijden van het Wijkcentrum Daalsehof gratis gebruik maken van het interactief fietsen. Op een makkelijk te bedienen hometrainer fietst u zelfstandig op uw eigen tempo door de stad van uw keuze. 

Liever de eerste keer onder begeleiding?

Er is minimaal een keer per week de mogelijkheid kennis te maken met interactief fietsen onder begeleiding van een sportdocent. 

De gratis begeleide kennismaking vindt plaats op de volgende data:                      

Maandag 11 nov. van 12.00-13.00
Woensdag 20 nov. van 12.00-13.00
Donderdag 28 nov. van 12.00-13.00
Maandag 02 dec. van 12.00-13.00
Donderdag 12 dec. van 12.00-13.00
Donderdag  19 dec.  van 12.00-13.00                                                      

U hoeft geen afspraak te maken om gebruik te maken van de fietsen, maar kunt u niet op bovenstaande tijden en wilt u toch graag een introductie en begeleiding? Dan kunt u contact opnemen met de sportdocent.

Maak dan rechtstreeks een afspraak met sport-docente Gerda Peters: telefoon: 06-25743292 of mail naar . Of neem contact op met Woudy Loen: telefoon: 06-46406470 of mail naar:

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.