Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Kunstraffinaderij 2019: oproep voor aanmeldingen

Het duurt nog even, maar tijdens het tweede weekend van november is het weer zover: in de monumentale Stevenskerk barst de 8e editie van Kunstraffinaderij los. Dit inmiddels befaamde multidisciplinair kunstspektakel vindt plaats op 8, 9 en 10 november 2019. Een sprankelend en hedendaags evenement, waar ongeveer 70 kunstenaars, uit de regio van Nijmegen en het Duitse grensgebied, hun nieuwste werken presenteren en waar de bezoeker verrast wordt door diverse bijzondere kunstuitingen als klankperfomances, poëzie en theatrale popups. De inschrijving is inmiddels gestart. Kunstenaars kunnen zich aanmelden via de website van Kunstraffinaderij www.kunstraffinaderij.nl.

Het thema van deze editie is Buiten Beeld. Kunstenaars worden creatief uitgedaagd een vrije interpretatie te geven aan dit thema. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, maar een tipje van de sluier kunnen we al oplichten. Leerlingen van Karel de Grote College hebben zich laten zich inspireren door het thema Buiten Beeld en zijn aan de slag gegaan met een ontwerpwedstrijd voor de ‘Kunstrafposter’. 

Wat betekent Buiten Beeld voor hen? Het winnende ontwerp van Blanche Madeleyn vormt de basis voor de poster van dit jaar. Eetcafé BliXem uit Nijmegen-Oost verzorgt het sfeervolle binnenterras, waar bezoekers en deelnemers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

Kunstraffinaderij vindt plaats in de Stevenskerk. Een bijzondere locatie in het historische hart van Nijmegen. Deze imposante kerk bepaalt al bijna acht eeuwen de skyline van de stad. De ambiance van de kerk leent zich perfect voor een art fair als Kunstraffinaderij. Voorgaande jaren wisten per editie ruim 2500 bezoekers de weg naar Kunstraffinaderij te vinden.

Schrijf je in voor Kunstraffinaderij en save the date!

Kijk voor meer informatie en de aanmeldingsformulieren op www.kunstraffinaderij.nl of neem contact op via Marie-Louise Fransen (06 – 41 46 20 70).

KUNSTRAFFINADERIJ 2019 - Buiten Beeld

Stevenskerk – Sint Stevenskerkhof 62 – 6511 VZ Nijmegen

Openingstijden:

vrijdag 8 november         12.00u - 18.00u

zaterdag 9 november     12.00u - 18.00u

zondag 10 november      12.00u - 17.00u

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.