Kookcursus Italiaans koken - 6 avonden!
Start dinsdag 23 April a.s.
Er zijn nog enkele plekken.....
Italiaanse kookcursus 6 avonden
Kookcursus Basistechnieken in de Italiaanse keuken
Voor wie nog geen of weinig ervaring heeft met Italiaans koken starten we in April 2024 weer met de kookcursus technieken in de Italiaanse keuken. In 6 avonden komen de beginselen van het Italiaanse koken aan de orde. We werken in een kleine groep zodat er voldoende aandacht is om iedereen individueel te begeleiden.
Doel van de cursus is door productkennis en het leren van basistechnieken zonder recept een lekkere Italiaanse maaltijd kunnen bereiden.
De cursus start in April en zal vervolgens wekelijks op dinsdagavond of donderdagavond plaatsvinden van 19.00 tot 22.00 uur. De gerechten worden gezamenlijk gekookt, geproefd en gegeten met een glas wijn of non-alcohol.
De kookcursus vindt plaats in de Buurtkamer in het Kulturhus, Roerdompstraat 6 in Beek Ubbergen. We werken met verse producten.
Opzet van de cursus:
Les 1: Antipasti. Technieken en recepten om heerlijke voorgerechten te maken
Les 2: Pasta. Zelf pastadeeg maken en verwerken, bijzondere pasta’s maken (gekleurd en gevuld).
Les 3: Risotto. Bouillon en risottogerechten maken.
Les 4: Pastasauzen en pesto’s. De basisbeginselen van pastasauzen en het maken en gebruiken van pesto.
Les 5: Secondi. Hoofdgerechten, bereiden van vlees, vis en vegetarische hoofdgerechten.
Les 6: Dolci, nagerechten, tiramisu, panna cotta e.d.
De kookcursus Basistechnieken in de Italiaanse keuken vindt op de volgende data plaats:
Dinsdagavond 2024: 23 April, 14, 21, 28 Mei en 4, 11 Juni 2024
Op deze avonden wordt van 19.00 tot 22.00 uur gekookt, geproefd en gegeten met een glas wijn of non-alcohol.
Het gebruik van keukengereedschap en machines is op eigen risico. Graag zelf een schort meenemen.
De kosten van de cursus zijn € 295,00 vooraf te betalen