Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Met Diederik Grootjans de wijken in, tekenend en schilderend


  • Rubriek: Kunst

Diederik Grootjans, de bekende schilder uit Nijmegen-Oost, laat weten: "Als schilder kom ik graag in de stad, lekker schilderen. Echter, mijn bereik blijkt vaak beperkt tot Nijmegen-Oost en het centrum. Hoog tijd om de andere wijken van Nijmegen eens goed te bekijken.

In de week van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november ga ik vijf wijken in, en dat doe ik niet alleen: elke dag zullen enkele van mijn collega's mij vergezellen. Ook werken enthousiaste talenten uit de wijken zelf mee, dit alles met het doel om samen de wijk opnieuw te bekijken en vast te leggen.
Tekenen en schilderen vergt een intensieve en langdurige manier van kijken, kortom aandacht. Deze aandacht kan er voor zorgen dat de omgeving op een andere manier ervaren wordt dan tevoren: “He, dat is eigenlijk best een mooie straat en ik wist niet dat dat huis daar zo'n mooi puntdak heeft.”

Stichting Kus is de initiatiefnemer van deze vijf dagen tekenen in de wijken. KUS wil met hulp van kunstvormen mensen bij elkaar brengen en ontmoetingen mogelijk maken.
Een nieuwe blik op de omgeving en de mensen kan daarbij helpen, zowel voor de actieve tekenaars als voor de bewoners van de wijken die over de schouders van de tekenaars mee kunnen kijken. KUS zal verder met een interactief vredeskunstwerk aanwezig zijn.
De tekeningen zullen na de dag op een centrale plek in de wijk geëxposeerd worden zodat ze ook daar hun werk kunnen doen: “He, waar is dat ? Oh dat is hier om de hoek”. De wijk is vaak toch mooier en waardevoller dan op het eerste gezicht ervaren wordt."

Maandag 28 oktober Lindenholt, 13-16 uur vanaf Wijkatelier Lindenholt
Dinsdag 29 oktober Meijhorst, 13-16 uur vanaf Wijkcentrum Dukenburg
Woensdag 30 oktober Hatert, 13-16 uur vanaf Wijkcentrum Hatert
Donderdag 31 oktober Centrum, 13-16 uur vanaf Bibliotheek De Mariënburg
Vrijdag 1 november Lent, 13-16 uur vanaf De Ster

Info en opgave: , 06-18885898
Info KUS: , 06-18194393   

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.