Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Nijmegen in zwart-witVanaf zondag 10 november is de fototentoonstelling 'Nijmegen in zwart-wit' van de Nijmeegse fotograaf Bas Hoeben te bewonderen in antiquariaat Supplement te Beek. De opening is om 14.00 uur en u bent van harte welkom.
Voor deze tentoonstelling is een keuze gemaakt uit zijn "architectuur"-fotografie. De getoonde foto's hebben als gemeenschappelijk thema de gebouwde omgeving in en rond Nijmegen. Verwacht echter geen conventionele stadsgezichten of architectuurfotografie. De gekozen onderwerpen, ofschoon voor elke Nijmegenaar goed herkenbaar, zijn in de eerste plaats aanleiding voor sterk grafische composities in zwart-wit.
Kenmerkend voor de werkwijze van de fotograaf is een grote beheersing van de klassieke analoge fototechniek. Alle foto's zijn zilvergelatinedrukken die het product zijn van arbeidsintensief werk in de donkere kamer.
Bas Hoeben werd geboren in 1956 in Amsterdam en studeerde wis- en natuurkunde in Utrecht. Zijn werk als docent natuurkunde bracht hem naar Nijmegen. Als fotograaf is hij autodidact.
Zijn fotografisch werk bestaat voornamelijk uit natuur-en landschapsfotografie in een precieze techniek ontleend aan het werk van de Amerikaanse fotograaf Ansel Adams (1902-1984). Zijn onderwerpen vindt hij gewoonlijk op fietsafstand van zijn huis.
De foto’s zijn te bekijken tot en met februari 2020. U kunt alvast een blik werpen op www.ortaluce.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.