Het OBG (Oud Burgeren Gasthuis) neemt voortaan al het brood en gebak af van het bakkerscafé Brood op de Plank.
Tekst: Marjon Spoorenberg, foto: Jaimy Zwitserloot (OBG)
Het Bakkerscafé is een biologische bakkerij met twee vestigingen in Nijmegen, een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. In de winkels kan brood en banket afgehaald worden, maar er wordt ook brood bezorgd door fietskoeriers aan horecagelegenheden.
Hoe ze tot dit besluit zijn gekomen vertelt Paul Braam, manager facilitair, welzijn en dagbesteding van het OBG, met wie ik een kort gesprek heb. ''Buiten het feit dat hun brood geweldig lekker is, trekt ons het sociale doel erg aan. We richten ons beide op het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast willen we ook lokaal inkopen.''
Brasserie OBG
Sinds 1 januari heet het Grand Café 'Brasserie OBG'. ''We willen deze naam ook nog op het raam aanbrengen zodat het van buitenaf goed zichtbaar is'', zegt Paul. ''Veel mensen uit de wijk denken dat de activiteiten en ook het restaurant van het OBG alleen toegankelijk zijn voor bewoners die wonen in de appartementen van het OBG. Niets is minder waar, wij zijn een wijkgebouw voor de buurt en alle buurtbewoners kunnen aan onze activiteiten deelnemen en gebruik maken van het restaurant. En in ons restaurant kunnen ze dan heerlijk smullen van de producten van het Bakkerscafé Brood op de Plank.''.
Op de foto: links bezorger Daan (Bakkerscafé Brood op de Plank), rechts Anne van Arkel, (medewerker OBG).
Voor meer informatie:
https://obg.nu
https://bakkerscafe.nl