Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Op sportieve wijze werken aan herstelLife Goals Nijmegen (onderdeel van Stichting Life Goals), sportvereniging Orion (SV Orion) en de RIBW Nijmegen & Rivierenland hebben in 2017 de handen ineengeslagen met een nieuw Nijmeegs initiatief voor mensen die moeilijk toegang hebben tot het reguliere sportaanbod. Zo dragen deze partijen bij aan een samenleving waarin niemand buitenspel staat. Life Goals Nijmegen gebruikt de kracht van sport om mensen te inspireren weer mee te doen. Sinds november 2017 sporten er wekelijks mensen uit verschillende zorg- en welzijnsinstellingen uit de regio Nijmegen bij SV Orion. 

Rik Jansen is initiatiefnemer van Life Goals Nijmegen en al meer dan 20 jaar lid van SV Orion. ‘Dankzij de nieuwe verbindingen tussen Life Goals Nijmegen, SV Orion en zorginstellingen kunnen we in Nijmegen sportprogramma’s opzetten voor kwetsbare doelgroepen. Er zijn weinig middelen zo effectief als sport. Sport brengt mensen bij elkaar, draagt bij aan een betere gezondheid, geeft structuur en plezier. Daarom is het jammer dat juist kwetsbare mensen niet altijd de kans krijgen om te sporten. Daar willen we wat aan doen.'

Margot Guitjens coördineert binnen de RIBW Nijmegen & Rivierenland de activiteiten op het gebied van een gezonde leefstijl. ‘In onze visie draagt bewegen bij aan het herstel van onze cliënten. Ze zitten daardoor letterlijk en figuurlijk beter in hun vel. Daarom ben ik zo blij met onze samenwerking met Life Goals Nijmegen en SV Orion. Sporten bij een reguliere vereniging is voor mensen met een psychiatrische aandoening stressvol. Dit initiatief is een mooie tussenstap. De groepen krijgen tijdens het sporten begeleiding van de maatschappelijke sportcoaches van Life Goals Nijmegen.’’

Life Goals Festival Nijmegen
Life Goals Nijmegen organiseert op vrijdag 1 juni een sportdag bij SV Orion onder de naam Life Goals Festival Nijmegen. De sportdag is bedoeld voor deelnemers (leeftijd: 16+) vanuit zorg- en welzijnsinstellingen uit de regio Nijmegen en overige Life Goals teams uit de rest van het land. Deelnemers kunnen die dag kennismaken met verschillende sportactiviteiten, zoals voetbal, handbal, unihockey, frisbee, boksen en bootcamp. Kortom; een leuke dag waarin plezier maken, nieuwe contacten opdoen en lekker in beweging zijn centraal staan. Deelname is gratis en de deelnemers kunnen gebruikmaken van een gratis lunch die wordt verzorgd door ‘Van Tuin Tot Bord’. Het is mogelijk om als individu of als team (met een teambegeleider) in te schrijven. Alle initiatiefnemers verwachten een mooie sportieve dag en hopen zoveel mogelijk deelnemers te verwelkomen!