Door Eric Hendriks
Wederom een aflevering van onze succesvolle feuilleton waarin we een horecagelegenheid in onze wijk voor het voetlicht brengen. Dit keer een etablissement dat regelmatig wordt bezocht ná café-bezoek en op zondagen maar dan voor de hele familie. U raadt het wellicht al: een echte Cafetaria. En niet zomaar één. We gingen naar een plek waar al sinds mensenheugenis vers gesneden frieten in verlangend vet worden ondergedompeld. We vermoeden dat in het bestemmingsplan ‘cafetaria’ staat. Heette het op de hoek van de Daalseweg met de van ‘t Santstraat in de jaren zestig van de vorige eeuw nog “Regina”, in het begin van deze eeuw is hier “Family-Corner” gevestigd, gerund door Hasan Gűzel.
LeesportefeuilleOp de televisie zorgt Céline Dion voor de muzikale omlijsting. Aan de leestafel mét leesportefeuille geniet een mannelijke be-zoeker van zijn friet zónder.
“Al vanaf mijn twaalfde help ik mijn vader in de zaak” zegt Ser-dar Kasap (20).
Hij vertelt dat de huidige eigenaar nu ongeveer vier jaar in de zaak zit. De zaak is een jaar of zes geleden door de verhuurder grondig verbouwd. Was het eerst een kleine, donkere vierkante friettent, nu heeft het fraaie rondingen, spotjes in het pla-fond, veel licht en spiegels. Het maakt een ruime en schone in-druk. Serdar: “ Dit zorgt meer voor een restaurantstijl waarin we de Turkse sfeer tot uitdrukking hebben gebracht.”
Speciale acties
Family-Corner probeert actief in te spelen op behoeften van haar klanten. Zo zijn er elke maand vier speciale acties, zoals nu ’Friet met karbonade’. Verder staat de cafetaria bekend om haar dunne frieten, het broodje Dőner en het engels gekruide fried chicken.
Klanten zijn er in alle soorten: van de kwakkenberg tot aan ca-fégangers van één van de diverse nabijgelegen cafés. En natuur-lijk de gebruikelijke zondagavonddrukte waar de gezinszakken friet in ruime mate over de toonbank gaan.
Zelf…U kunt natuurlijk ook zelf frieten gaan bakken: pan met olie verwarmen tot 180 graden, aardappelen schillen, wassen en in reepjes van 1 cm dikte snijden. Niet afspoelen maar afdrogen en in doek wikkelen. Reepjes in olie doen, regelmatig omscheppen en negen a tien minuten laten bakken. Frieten laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
Of…Of toch maar lekker naar Family-Corner gaan en kiezen voor de Family-zak waarmee u 5 personen kunt verwennen? Family-corner, van ’t Santstraat 139, tegenover de voormalige Limoskazerne.