Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Schapen op 15 juni onder het scheermes!Misschien heb je ze al wel eens door Nijmegen-Oost voorbij zien komen wandelen, op weg naar de stuwwallen: de schapen van begrazingsbedrijf Bos en Schaap. Vrijdagmiddag 15 juni verruilen zij op locatie in de Hatertse en Overasseltse Vennen hun winter- voor de zomergarderobe. 

Je bent van harte welkom om dit gebeuren van dichtbij te aanschouwen. Bos en Schaap en boswachter Lydie van Staatsbosbeheer vertellen je bovendien graag meer over het schaapherdersvak, schapenbegrazing en dit unieke natuurgebied; en Bos in Wol laat zien wat voor moois je van het wol van de Kempische Heideschapen kunt maken.

Parkeren kan bij restaurant St. Walrick (Sint Walrickweg 5) en bij de nabijgelegen Diervoort; vanaf daar wijzen bordjes de weg naar de exacte locatie.

Eén voorbehoud: als het (hevig) regent zal Bos en Schaap deze garderobewisseling naar een andere dag moeten verplaatsen, want ook schapen trekken niet graag hun jas uit als het regent. Houd daarom de berichtgeving bij het Facebook evenement of op de Bos en Schaap Facebook pagina in de gaten!