Beste Buurtbewoners
U woont allen bij de Daalseweg en de schildersbuurt,
en heeft vast wel eens op nummer 279 naar binnen gegluurd.
In deze sfeervolle ambiance,
zagen het echtpaar Stefan en Monique Peeters een kans.
Om in hun eigen geboorteplaats een goed eethuis te beginnen
en dus gingen zij 1 juni 2016 bij DeDaale naar binnen
Gastvrouw Monique en Patron cuisiner Stefan,
geven deze aloude stek een nieuw elan.
Met passie voor eten èn het leven,
proberen zij beiden de juiste aandacht te geven.
Overdag ontbijt, lunch en vanaf januari ook diner op enkele avonden,
Met een kok die koken kan vele monden.
Door de oude tabakszaak ging er een zogeheten frisse wind,
Sint is benieuwd wat u ervan vindt!
Bent u al nieuwsgierig naar deze twee?
Neem gerust iemand mee,
om in het gezellige eethuis wat te vertoeven,
of om van de eerlijke gerechten te proeven.
Wilt u eens iets anders beleven,
Sint kan er ook kunst en handwerken kopen om te geven.
De kadokoppies vindt hij ook fijn,
Het hoeft niet altijd duur te zijn,
Zo’n oud kopje met nieuw elan,
Ja daar hebben ze er veel van,
In allerlei maten, voor iedere bedrag,
Dat je ook aan iets anders als eten en drinken besteden mag,
Een klein schilderij of een kleine aap,
Of een onderzetter of knuffelschaap,
De kopjes vinden hun weg weer terug naar DeDaale,
Ook al moeten ze daar vaak weer nieuwe halen,
Het is een wettig betaalmiddel geworden,
Kopjes die vastzitten aan hun borden,
De namen van de gerechten zijn van bekende kunstenaars,
Ook al vindt men dat soms iets raars,
De kaasfondue heet er Monet,
Vermeer dat is de huisgemaakte kroket,
Iedere keer weer een nieuwe variant,
Allemaal gevormd door Stefans hand,
Jackfruit kroketten voor de vegetariërs deze weken,
Maar ook de hazenpepervariant valt in de smaak is gebleken,
De rundvleeskroketten blijven favoriet
Doch combineren mag ook, zo is het niet,
Salades met de naam van Jan Steen,
Zo goed gevuld is er in Nijmegen geen één,
De Ruijsdael met zijn oude kaaskrullen,
Kan anders ook goed je maag vullen,
Heerlijk met vers geperste jus,
Sint krijg er al zin in nu,
De koffie moet natuurlijk van Beukenhorst zijn,
Al sinds De Heeren van St. Anna een gouden oude, dat is fijn,
Ook al sinds die tijd op de kaart met hetzelfde recept de pommodori,
Nog steeds een verdomd lekker soepje verd….
Nee het geheime recept geeft Stefan niet,
Zelfs niet aan Sint en zijn Piet,
Zij moeten er maar bij DeDaale van komen genieten,
Daar lopen in de bediening altijd vrolijke “grieten”,
Een goedemiddag klinkt het er in koor,
Dat is toch echt een fijn ontvangst hoor,
Ze nemen zelfs je jas aan,
Zo’n service tref je nog maar zelden aan,
Je voelt je je daardoor extra welkom als gast,
Iets dat in deze huidige tijd ook nog past,
Vooral bij de gemoedelijke sfeer,
Daardoor komt Sint graag weer,
In de zomer als in Spanje te warm is,
Komt hij naar het mooie terras onder de parasol met een glaasje fris,
Om te genieten van de heerlijke gerechten met hun geuren,
Aan de tafels met hun mooie kleuren,
De bloembakken ook altijd zo mooi gevuld met bloemen,
Teveel leuke dingen eigenlijk om op te noemen,
Dus gaat Sint nu maar stoppen met schrijven,
En hoopt hij dat DeDaale nog lang op de Daalseweg zal blijven,
Voor het ontbijt en de lunch kunt u er vanaf 9.30 tot 17.00 uur terecht,
de keuken is vanaf januari op do-, vrij- en zaterdag vanaf 17.00 uur open voor een uitgebreider gerecht.
Behalve maandag en dinsdag geopend vanaf 9.30 uur,
gewoon goed en niet te duur.
Trots kunt ook ù zijn met zo’n mooi etablissement in de buurt,
denk nog maar eens aan dit gedicht, als u weer eens naar binnen gluurt. . . . . .
Wij wensen u een fijne feestmaand,
namens het team van “DeDaale”
Sint Nicolaas en zijn Pieten