Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Truus Mast: Nijmegen Herdenkt 1944-45


  • Rubriek: Geschiedenis

Op 10 november a.s. is het precies 75 jaar geleden dat in de Van Beethovenstraat voor de ingang van het toenmalige Sportfondsenbad de kassamedewerkster Truus Mast en twee Amerikaanse bevrijders door een granaatinslag om het leven kwamen.

Om dit gebeuren niet ongemerkt voorbij te laten gaan zal er op 10 november a.s. bij het monument op de plaats waar het oude zwembad heeft gestaan een herdenking worden gehouden met ceremonie en kranslegging. Hierbij zal ook aanwezig zijn de ambassadeur van de U.S.A. de heer Hoekstra met echtgenote, burgemeester H. Bruls, de vertegenwoordigers van de diverse organisaties en de leden van de Gemeenteraad van Nijmegen en vele andere genodigden. U word ook van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Na afloop wordt er een bezoek gebracht aan het vliegtuigmuseum D'Evolution aan de Griegstraat. Het televisie programma van SBS 6 Hart van Nederland wordt ook bij deze herdenking verwacht.

Het volledige programma vind u op de website: https://www.infocentrumwo2.nl/wat-is-er-te-doen/regionale-agenda/herdenking-truus-mast

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.