Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Verkoopexpositie schilderijen van Esther Appels op 16 novemberOp zaterdag 16 november, van 10.00 – 17.00 uur, is er bij Centrum De Appel (Groesbeekseweg 428) een verkoopexpositie van schilderijen van Esther Appels. De schilderijen zijn in acrylverf op paneel of doek, prijzen en maten op aanvraag.

Esther Appels, jurist en eigenaar van Centrum de Appel, begon in 2004 met schilderen. Marijke van Balen, een Nijmeegse beeldend kunstenares, speelde een belangrijke rol in Esthers ontwikkeling tot kunstenares.
Vanaf 2008 volgde Esther tevens de opleiding tot Holistisch Beeldend Kunstenaar bij de Vrije Academie ’t Pad.
Op 1 januari 2011 startte het Centrum De Appel waardoor Esther op andere wijze bezig was met haar creativiteit en tijd.

In 2016 heeft Esther het schilderen weer opgepakt. De hoofdthema’s in het werk van Esther Appels zijn de natuur en the Circle of life. Deze thema’s verbeeldt ze op zeer intuïtieve en creatieve wijze, daarbij gebruik makend van acrylverf, een grote kwast en paneel of linnen. Tijdens het schilderen laat Esther zich spiritueel leiden door een gids, die haar kleuren en streken bepaalt. Zij is slechts het penseel.
Esther zet in korte tijd op explosieve wijze met grove penseelstreken een impressie neer. Dat gaat vaak gepaard met een ware kleurexplosie. Met veel energie weet ze dan weer controle te krijgen zodat er een gebalanceerd geheel ontstaat. In het onderzoek naar de controle over de kleuren in haar schilderijen, waagt Esther zich op natuurlijke manier aan experimenten met de overgang van realistische naar meer abstracte kunst.
Het natuurlijke komt ook terug in het werk waar Esther mee bezig is, de natuur en Afrika maar ook de verschillende stadia van een crisis waar ieder mens in zijn of haar leven mee te maken krijgt. Onbewust heeft Esther die stadia met penseel uitgewerkt. Steeds speelt het licht en donker in haar werk een belangrijke rol. Vooral de fascinatie en de zoektocht met veel energie maakt dat Esther schildert met passie.

Tevens zijn er deze dag, vanwege de verbouwing van De Appel, nog goede spullen uit de inboedel van De Appel te koop én zijn er leuke cadeautjes te bemachtigen voor de feestdagen. Klik onderop de pdf voor alle informatie.

2019 november nieuwsbrief expositie.pdf

www.centrumdeappel.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.