Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

wandelen

Ambulo et emergo

De Slakkengang is van origine een wandelgroep voor mensen met een verminderd energienivo. In de loop der jaren is het gezelschap gemĂȘleerd geworden. Mensen die houden van een korte wandeling zijn ook welkom. Het wandeltempo is normaal, ongeveer 5 km per uur, maar we nemen ruim de tijd om onderweg flora en fauna te bekijken en eventueel foto's te maken.


De wandelingen zijn nauwkeurig voorbereid, zodat het altijd duidelijk is waar we zijn, en hoe ver het nog is. Wij (De Slakken) wandelen wekelijks want slakken zijn weekdieren.


De wandelroutes zijn ongeveer 7 km lang. Meestal zijn we binnen 2 uur terug op het verzamelpunt. Na afloop drinken we samen thee/koffie (is natuurlijk geheel vrijblijvend) en bepalen de volgende wandeling.


De wandelingen zijn bijna altijd gepland in het Rijk van Nijmegen (zie ook het menu-item 'wandelroutes').


Bijna alle verzamelpunten zijn met de bus bereikbaar. Ook kun je vaak met iemand meerijden.


De deelnemers melden aan of melden af voor een wandeling op de beveiligde prikborden op de website.

Elke groep heeft een eigen prikbord.


Sommige wandelaars wandelen 1x per maand, anderen 2x per week. Vrijheid blijheid. We hebben een paar simpele Slakkenhuisregels met als doel: laat de groep niet voor niets wachten.


In de zomermaanden worden 's avonds stiltewandelingen gepland. De deelnemers kunnen zich dan aanmelden op een speciaal prikbord voor de stiltewandeling.


De deelnemersbijdrage is 18,- per kalenderjaar. Nieuwkomers mogen 4x gratis meewandelen om te kijken of het bevalt.


Aanmelden bij de Slakkengang kan via de contact pagina.


Er zijn nu ongeveer 50 actieve slakken verdeeld over 5 groepen. Bij veel nieuwe aanmeldingen kunnen nieuwe groepen gevormd worden.


Deelnemers kunnen switchen van groep, rekening houdend met de status (wachtlijst/plaatsen beschikbaar) van de wandelgroep.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.