Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Wielerclub R&TC Groenewoud naar de 250 leden

'Ren & Toeristen Club Groenewoud' meldt trots op haar website: "We hebben afgelopen week ons 250e lid mogen verwelkomen! De club – tussen 2011 en 2017 in ruste – werd eind 2017 nieuw leven ingeblazen en is in korte tijd weer uitgegroeid tot de gevestigde naam die het al sinds 1930 was.

Veilig fietsen

“We zijn trots in korte tijd uitgegroeid te zijn tot een grote verenging met 250 leden”, laat het bestuur weten. Groei is echter geen doel op zich: “We focussen ons liever op het goed neerzetten van de vereniging. Door dat goed te doen, komen de nieuwe leden vanzelf. De leden die we nu hebben zijn erg enthousiast over wat we doen en hoe het er binnen de club aan toe gaat. We hechten veel waarde aan een sociale en veilige club”, licht voorzitter Joost van Wijngaarden toe. “De groei neemt vooral met zich mee, dat we nog beter voorbereid de weg op moeten gaan. Meer leden betekent uiteindelijk grotere opkomsten bij trainingen en toerritten. We hanteren daarbij de stelregel om met maximaal 14 fietsers per groep de weg op te gaan, om andere weggebruikers niet tot last te zijn en veilig als groep kunnen fietsen”.

Jeugd
Onder de 250 leden zijn ook jeugdleden. “We hebben momenteel een groepje van zo’n 15 jeugdleden, tussen de 12 en 18 jaar. In samenwerking met Kersten Wielersport hebben we recent drie jeugdfietsen aangeschaft om jeugd die zelf nog geen fiets heeft aan het fietsen te krijgen. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud kunnen bij ons per maand een fiets huren. Belangrijk daarbij is om voldoende trainers te blijven vinden. We zijn dus op zoek naar trainers die onze groepen kunnen begeleiden, ook voor de senioren trouwens. Dat is geen rocketscience; onze trainers helpen nieuwe trainers graag op weg.”

Iedereen welkom
Wielrenners die ook eens willen proeven van een veilig en sociaal fietsklimaat zijn van harte welkom een keer mee te fietsen tijdens de toerrit op zondagochtend of de techniektraining op donderdagavond. “Alle trainingstijden en activiteiten staan in de kalender op onze website”. Op die website kan men zich ook aanmelden als lid: www.rtcgroenewoud.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.