Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Word jij ZomerOndernemer 2019?

Voor wie is ZomerOndernemer
ZomerOndernemer is er voor jongeren van 15 – 23 jaar in het Rijk van Nijmegen: scholieren, studenten (MBO, HBO en Universitair), werkzoekenden en niet-werkzoekenden. Nijmegen telt 16.000 scholieren en meer dan 50.000 studenten (MBO, HBO en universitair). En in de leeftijdscategorie 15- 25 jaar: 20.000 werkenden  en 1.500 werkzoekenden.  In totaal dus 87.500 jongeren. Voor studenten en scholieren wordt het steeds moeilijker om op het juiste moment de beste keuze te maken. 1/3 van de arbeidsmarkt is inmiddels flexwerker. We moeten voortdurend ontwikkelen en steeds ondernemender worden: proactief, vindingrijk, flexibel, daadkrachtig, doorzetten en zelfredzaam zijn. Om maar een paar competenties te noemen. In het project ZomerOndernemer staat het vergroten van ondernemende vaardigheden centraal.

The proof
ZomerOndernemer is een beproefde methodiek afkomstig uit Zweden en door Canadese wetenschappers onderbouwd. Het project ZomerOndernemer heeft in 2015 de Nationale en Europese European Enterprise Promotion Award’  gewonnen. Het project ZomerOndernemer wordt al sinds 2010 in Nederland uitgevoerd, in 2018 deden 14 regio’s mee.  

De ambitie
In 2019 willen we minimaal met één groep starten in het Rijk van Nijmegen, vervolgens verder uitrollen over de provincie, hierover loopt overleg met de Provincie Gelderland. In de regio Stedendriehoek  (Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen) en de regio Food Valley (Wageningen, Ede, Veenendaal, Barneveld, Rhenen, Scherpenzeel en Renswoude) starten ook Zomerondernemertrajecten in 2019.

De inhoud: programma ZomerOndernemer
Gedurende zes weken in de zomervakantie starten en runnen jongeren hun eigen onderneming. Te beginnen met drie intensieve trainingsdagen, waarin: de basis van guerrillamarketing, de ‘entrepreneurspiramide’, je eigen idee presenteren, het 14 miljoen bekertjes spel, marketingtools toepassen, problemen analyseren en oplossingen vinden. De volgend vijf weken werken de jongeren hun bedrijfsidee verder uit. Elke week is er een terugkomdag, dit onder professionele begeleiding. Elke jongere krijgt zijn eigen ‘zakenvriend’. Een ervaren ondernemer die de jongere met raad en daad bijstaat en met zijn netwerk ondersteunt. Het project wordt afgesloten met een ondernemersmarkt, aan het eind van het jaar is er de landelijke finale van de Zomer Ondernemer tot slot de Europese finale te Riga in Letland.

Professionals/methodiek
De trainers en coaches zijn professionals en hebben een speciale training gevolgd. Het leren in deze training is gebaseerd op het opdoen van persoonlijke ervaringen en daar lering uit trekken, dit op basis van het Experimental Educational Learning Model (ELM). Andere methodische technieken die in de training worden toegepast zijn: learning bij doing, reflecteren en concluderen, outside the box denken en het energy model. Verder:  netwerken, netwerken en netwerken. Kortom: doen, doen, doen. Leren door vallen en opstaan in een veilige omgeving om zo steeds ondernemender te worden en misschien zelfs wel ondernemer.  Zie https://www.zomerondernemer.nl/rijkvannijmegen/ ook voor de trainingsdata !

StartUp Ecosystreem Nijmegen
ZomerOndernemer RvN vult de missing link in voor jongeren aan de basis van het StartUp Ecosysteem Nijmegen. Onderdeel van het programma is om deelnemers ook hier inzage in te geven: waar moet jij zijn met jouw bedrijf.

Doet U mee als zakenvriend, facilitator, sponsor, netwerker, supporter, trainer, coach? Wie gingen U al voor in het Rijk van Nijmegen? TaskForce OndernemersFonds, The Economic Board, RvN@LAB, StudieKunst, Werkbedrijf RvN, Rabobank RvN, StartUp Nijmegen, Stichting RUIS, Stichting Warmoes en Oersoep.  

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.