Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Zangkoor Quod LibetZingen hebben de mensen gedaan zolang als ze bestaan … om duistere machten te bezweren, goden en geesten tevreden te stellen, om te troosten, om het samenzijn met anderen te beleven, om zich te vermaken en om nog veel meer redenen.

In Nijmegen-Oost bestaat al dertig jaar het koor Quod Libet, een gemengd koor dat zijn oorsprong heeft in de Vrije School. Nu is het meer een ouder- en vriendenkoor van de Vrije School geworden. Sommige leden zijn al wat langer lid, anderen hebben in andere koren gezongen, sommigen kunnen noten lezen, anderen niet of nauwelijks. Het zijn allemaal senioren, pas kort of al wat langer. Gemeenschappelijk hebben ze de behoefte te genieten van het intensief samenzingen zonder al te veel onder druk te staan en te moeten presteren. Gewoon samen iets moois maken, op eigen niveau, zonder al te veel pretenties.

Als u, samen met leeftijdgenoten, uw oude liefde (zingen) wil laten herleven, of het zingen als nieuwe liefde een kans wilt geven, is dit kamerkoor misschien iets voor u.

De dirigent, een senior zangleraar, wil graag voorafgaand aan de repetities advies geven als er twijfels zijn over uw stem of andere vragen met betrekking tot het zingen in ons koor. Als u daarvan gebruik wilt maken, geef dat dan even aan bij uw kennismaking met het koor.

Quod Libet zingt elke maandagavond van 20.00 – 22.00 een zeer gevarieerd repertoire: van een mooie cantate, een ontroerend operalied, tot een vrolijk zomerlied. Het koor staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Joop Veuger en zingt in de aula van Meander, de Vrije School aan de Celebesstraat.
 Op dit moment telt het koor 14 leden, verdeeld over vier stemgroepen, waarbij de mannen, bassen en vooral tenoren, ondervertegenwoordigd zijn.

Dus: hebt u zin in zingen, kom dan op maandagavond om 20.00 uur langs in de zaal van Meander.

Meer praktische informatie kunt u krijgen van onze voorzitter Els van der Vaart,
 telefoon 024 3234470; E-mailadres:

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.