Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Zangworkshop gregoriaans + optreden in Cenakelkerk op 28 april

De zangworkshops van het Gregoriaans Instituut Nijmegen hebben al veel deelnemers enthousiast weten te maken voor het gregoriaans. In een ontspannen sfeer worden er gedurende een zondagmiddag gregoriaanse gezangen ingestudeerd en aan het eind van de middag is er een gratis concertje voor de liefhebbers. Elke workshop wordt daarnaast een bepaald aspect van het gregoriaans in de schijnwerpers gezet. De afgelopen twee jaar kwamen onder andere de geschiedenis van het gregoriaans, het notenschrift, het dirigeren van gregoriaans en de relatie melodie-ritme-tekst aan bod. 

Iedereen is welkom op deze zangworkshops, man en vrouw, met en zonder ervaring. Ben je een doorgewinterde gregoriaanse zanger en wil je graag thuis alvast iets instuderen? Geef dit dan aan als je je opgeeft! Je krijgt dan enkele gezangen toegestuurd, waarvan een gedeelte alleen door een kleine groep ervaren zangers gezongen zal worden (bijvoorbeeld een alleluiavers).

Alle deelnemers ontvangen op de dag zelf een mooi boekje waarin alle gezangen staan.

Het geheel staat onder leiding van Hanneke van der Grinten.

Overzicht van een zangworkshop:

13.00 uur: ontvangst met koffie en thee

13.15 uur: inzingen en instuderen van enkele gezangen

14.45 uur: pauze

15.00 uur: toelichting op een bepaald aspect van het gregoriaans

15.20 uur: instuderen van nieuwe gezangen

16.45 uur: ter afsluiting: uitvoering in de Cenakelkerk (Heilig Landstichting, Pastoor Rabouplein 1) van alles wat die middag is ingestudeerd - luisteraars welkom!

17.00 uur: einde

Eerstvolgende zangmiddag: zondag 28 april 2019 13.00 - 17.00. Je kunt je nu nog . Alle data en prijzen vind je in de Agenda.