Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

detail van toekomstig monument op Rotonde Broerdijk (Album: Alphons ter Avest)

Initiatiefgroep Aquaduct 9 september 2013


Gezocht bijdragen, eters en helpers voor monument aquaduct Broerdijk

Meer dan 200 wijkbewoners kwamen maandag 8 april naar onze Ark. Ze wilden een monument en kozen voor de witte Neptunusring met Romeinse letters. De woorden zijn in de rand eromheen leesbaar als daar regen op valt.

Ontwerper Alphons ter Avest gaat binnenkort met leerlingen van het Canisiuscollege een passende tekst componeren. Eind oktober is er een definitieve tekst met of zonder AQVA.

Er zijn ook tegenvallers. Fondsen als VSB en Cultuurfonds beslisten om onze vraag om steun niet

te honoreren. Ze kozen een van vele andere projecten te ondersteunen. Hopelijk kan het Prins Bernhardfonds ons monument wel steunen met euro\'s. Met het geld van de gemeente kan Alphons de ring realiseren, maar er is nog zo\'n tienduizend Euro nodig voor het spiegelende vlak er omheen.

De initiatiefnemers zullen de wijk in gaan met Romeinse producten en ook U vragen om te kopen en bij te dragen. Ze denken dat dat gaat lukken met goede mooie spullen als een mooie maquette of Romeinse munten. Ze gaan beginnen met een informatiebord en een Romeinse maaltijd in de Vlindertuin naast de rotonde. Ze gaan u informeren op wijkwebsite en in de Brug.

Vind je het leuk om mee te werken, mail dan henk.horstink@gmail.com

Nijmegen maandag 9 september 2013 de initiatiefnemers

Reacties

Overige foto's in dit album