Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Buurtverbetering:

Plantsoen Jezuïetenlaan op de schop

Han van der Linden
10 maart 2018
0 waarderingen

Op zaterdag 14 april a.s. vanaf 9:00 uur gaan enkele bewoners van de Jezuïetenlaan met behulp van René Jongen (Vakopzichter Groen en Evenementenbegeleider in de Parken van de Gemeente Nijmegen), en zijn team het plantsoen tegenover de nummers 13-19 beplanten met gevarieerde planten en struiken.

Al vele jaren wilde de aanplant niet groeien van wege de arme grond en de vele stenen die er terecht waren gekomen van de opgravingen die destijds op het huidige terrein van Cannabae plaats vonden.

In december 2017 zijn alle struiken die er nog stonden door de Dar weggehaald en bleef er voor enige tijd een kale vlakte over. Daar gaat op  zaterdag 14 april dus verandering in komen. Voordat er kan worden aangeplant zal de Dar onder toeziend oog van de heer René Jongen al eerder een flinke laag aarde met stenen verwijderen en zal de onderliggende laag worden omgeploegd. Hierna zal er nieuwe en zwarte aarde worden aangebracht.

Het is de bedoeling dat een groepje aanwonenden dit plantsoen gaan verzorgen in het kader van de 'participatiesamenleving'. 

Reacties

Bekijk alle buurtverbeteringen in je buurt »