Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Buurtverhalen

Hieronder staan alle verhalen of blogs die je buurtgenoten op de site plaatsten. Ze zijn blij met jouw reactie!

Pagina's (1): 1
Titel Omschrijving
Als je tegenwoordig als jongeling niet in Zuid-oost Azië, Australië,Nieuw-Zeeland of Latijns-Amerika bent geweest, tel je niet meer mee. Voor de generatie vóór mij was het al een hele onderneming als men in Groningen, Maastricht of Vlissingen was geweest. Wij concentreerden ons voornamelijk op Europa (voor 1 maand kris kras door Europa reizen voor een bepaald bedrag. Eerst naar Narvik in noord-Noorwegen, dan spullen uitwassen in Nijmegen om vervolgens naar het Comomeer of Barcelona te gaan). In Nijmegen woont iemand die nog nooit de stad is uit geweest. Dit kan meerdere oorzaken hebben:In Nijmegen is alles al wat mijn hartje begeert. Waarom zou ik dan de stad uit gaan.De aarde is plat en buiten Nijmegen val ik er van af. (goed dat Lent nu gemeente Nijmegen is dan is de bewegingsruimte wat groter!)Een of andere fobie.Baan Isaan is een Thaïs restaurant waar ik 2x heb gegeten. De laatste keer met een gezelschap van huisartsgeneeskunde. Er zijn niet veel zitplaatsen. Wat ik me nog kan herinneren is dat je zelf moest opscheppen vanuit bakken, die steeds heter/gekruider werden. Wanneer je niets vermoedend uit de laatste bak at, was het raadzaam daarna 112 te bellen om de brandweer te laten uitrukken voor bluswerkzaamheden. Als je het Thaïs woordenboek raadpleegt, betekent baan volgens mij schatkamer en is Isaan het Noord-oostelijk gedeelte van Thailand. Voor overige informatie verwijs ik naar de site van dit Thaïse restaurant: http://www.baanisaan.nl/
Ik zie wel eens een man met cowboyhoed in de Coop rondlopen en denk dan: "Vinden hier soms filmopnames plaats!!!!!Pas zag ik een aantal afleveringen van een documentaire over de kringloopwinkel en dacht toen: "Kan er van heel Nederland geen kringloopwinkel gemaakt worden".Veel inwoners van Nijmegen-Oost blijken achteraf een buitenechtelijk kind van prins Bernard te zijn. "Goedemorgen prins Jan, nog proficiat". Dank u prinses Jet, beter laat dan nooit!!!!!
De Duitse helmPas was ik in de achtertuin een boompje aan het neerzetten. Tijdens de voorbereidende werkzaamheden bij het graven van een kuil stuitte ik op een Duitse helm uit W. O. II. Ik weet niet of oudere jongeren zich nog de scene herinneren van Gé en Arie Temmes waarvan Arie een Duits skelet vond in de tuin. Paniek maakte zich van hen meester (“Wo ist der bahnhof? Do ist der bahnhof”) . Op de Duitse helm die ik vond, stond aan de binnenkant: Günther Tiele aus Gelsenkirchen. Voorts trof ik een seizoenskaart aan van voetbalclub Schalke 04 uit het seizoen 1940-41. Donald Trump zou in dit geval zeggen: “Alternative facts” .
VliegenEen goede vriend vroeg me of ik zin had om in deze maand een paar dagen mee te gaan naar Rome. Ik ben er nog nooit geweest en Italië staat sowieso op mijn wensenlijstje, dus dacht ik: waarom niet?Ongeveer tegelijkertijd las ik een stuk over de gigantische vervuiling van de paneet door het luchtvaartverkeer. Met het groeiend aantal vluchten worden alle andere initiatieven om de CO2 uitstoot te verminderen per direct weer om zeep geholpen. Sterker nog: het wordt alleen maar meer: meer vliegverkeer, meer vervuiling en meer opwarming met alle inmiddels bekende gevolgen van dien. Je stoel (en geweten) afkopen met een boom heeft dan ook weinig zin. Dat zouden er minstens duizend moeten zijn, volgens het artikel.Inmiddels gaan er steeds meer stemmen op om belasting te heffen op het gebruik van kerosine. Natuurlijk is het heerlijk dat we tegenwoordig overal snel kunnen komen. Maar laat ons daarvoor op zijn minst weer ‘normale’ prijzen betalen, waardoor ‘even een stedentripje maken om een paar dagen lol te beleven’ toch een andere waarde krijgt. Op mijn laatste trip naar Dublin – gekregen van mijn dochters - verbaasde ik me over de bomvolle straten vol internationaal uitgaanspubliek. Met een goedkoop ticket, een AirB&B-bed en wat fastfood is een vriendenuitje naar een willekeurige stad in Europa welhaast goedkoper dan een ‘verantwoord’ tripje naar Texel, Amsterdam of de Veluwe.Met deze wetenschap kon ik niet meer gezellig naar Rome vliegen. Ik sprak er met anderen over en kreeg diverse, soms wonderlijke reacties. Van ‘het heeft weinig zin als alleen ík niet meer zou vliegen’ en ‘we vliegen wel, maar zorgen ervoor dat afstand en verblijfsduur in verhouding zijn’ tot ‘ach, de natuur lost het uiteindelijk zelf wel weer op’. En dan zijn er nog de mensen die principieel nooit vliegen. Al of niet door angst ingegeven.Voor mij werd het een kantelpunt: ik moest iets doen, al was het in mijn eentje. Voor mijn dochters toekomst, voor de wereld en voor mijn eigen gemoedsrust. Voortaan maak ik bij elk eventueel (vlieg)reisje de afweging of het ‘nodig’ is en zo ja, of ik er ook op een andere manier kan komen. Met de trein door Europa reizen lijkt me op zich ook best leuk: je ziet het landschap langzaam veranderen en het is heerlijk relaxed, al duurt het wat langer en is het wat duurder. En verre oorden bezoeken, tja dat doe ik dan maar niet. Maar met een dochter in Engeland, een moeder die niet graag links rijdt en die bovendien niet erg vermogend is, blijft het een lastige kwestie.
Pagina's (1): 1