Menu

Duurzaam Verzetsheldenwijk

Gesteund door Power2Nijmegen gaat dit initiatief aan de gang om de Verzetsheldenwijk (Wim Beermanstraat, Herman Oolbekkinkstraat, Albert Marcussestraat, Bart Hendriksstraat en de Cees de Jongstraat) 10% zuiniger te maken en 10% zelfvoorzienend te laten worden betreffende het energieverbuik.

Verzetsheldenwijk in Nijmegen-Oost op weg naar een beter energielabel. 

In 1986 werd de Verzetsheldenwijk, bestaand uit de Herman Oolbekkinkstraat, Wim Beermanstraat, Bart Hendrikstraat, en Albert Marcussestraat gebouwd op het terrein van de voormalige schoenfabriek Robinson met een oog voor een laag energieverbruik. Een opmerkelijk detail is bijvoorbeeld de keuze destijds voor hete lucht verwarming en geen cv installatie met radiatoren. Een ander kenmerk van de wijk is dat de type huizen meermaals terugkomen, wat een “vergelijkend onderzoek” mogelijk maakt naar verschillen in het energieverbruik. 

Ook de woningen aan de naderhand gebouwde woningen aan de Cees de Jongstraat zullen in het project worden meegenomen. 

De eerste avond voor de aftrap van dit initiatief nadert. Op woensdag 24 januari om 20.00 wordt in de grote zaal van het Café Groenewoud de eerste avond georganiseerd. En er zal een bijdrage zijn van Gemeente Nijmegen met Loket Duurzaam Wonen, Brink Climate Systems, CV Tuning en Zonnewinst. 

Alle bewoners in de Verzetsheldenwijk zijn van harte welkom! De koffie staat klaar! 

 

Laatste berichten

Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd door deze groep.