Terug naar Nijmegen-Oost.nl
Menu
Terug

Nieuws:

Kindervrijmarkt op Koningsdag in Nijmegen-Oost

Erik van Winkel, (Mozart Buurtvereniging)
12 april 2018 , 6x gelezen

Na een goedbezochte eerste editie van de Kindervrijmarkt op Koningsdag in Nijmegen-Oost zal hier op 27 april aanstaande een vervolg aan worden gegeven. Een evenement met muziek, eten, drinken, spelletjes voor de kinderen en bovenal gezelligheid. Vanaf 08.00 uur kunnen kinderen van alle leeftijden een plekje bemachtigen in het park. Vanaf 10.00 uur zijn alle inwoners van Nijmegen van harte welkom. Tijdens dit event wordt er tevens aandacht besteed aan de Bachstraat Heroes. Drie buurtbewoners gaan in september 700 km mountainbiken voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne bij kinderen.

De Kindervrijmarkt is een initiatief van de kindercommissie van de Buurtvereniging Mozart. De kindercommissie is er na de eerste editie van vorig jaar van overtuigd dat dit jaarlijks terugkerend evenement elk jaar groter wordt. ,,De vrijmarkt bleek vorig jaar inderdaad een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het mooi aangelegde Truus Mast Park op het terrein van het voormalige Zwembad Oost leende zich daar perfect voor. Dit evenement moeten we voortzetten!”, aldus Berniek Fontein, Kindercommisielid.

Natuurlijk is er ook gedacht aan de inwendige mens. Er zijn diverse kramen waar eten en drinken te koop is. Lokale ondernemers en horeca steunen het initiatief. Daarnaast kunnen de kinderen zich uitleven op een groot luchtkussen, met spelletjes georganiseerd door de Bachstraat Heroes  en is er muziek. Iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis. Het evenement begint om 10.00u en duurt tot ongeveer 18.00u. Kinderen die wat willen verkopen, mogen al vanaf 8.00u hun kleedje klaarleggen.

De organisatie verbindt aan elke editie van een vrijmarkt een goed doel. Dit jaar staat stichting Duchenne centraal. Als je met Duchenne Spierdystrofie (Duchenne Muscular Dystrophy, DMD) wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie raken afhankelijk van een rolstoel en de ziekte is uiteindelijk fataal omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt.


Kindervrijmarkt in het Truus Mast Park 2017 

Reacties