Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Oosterlicht vindt plaats op zaterdagavond 16 maart en zondagmiddag 17 maart. Start verkoop kaartjes is vanaf 8 februari va deze website en via www.oosterlicht-theatertour.nl .

Moerbeistraat 23, Nijmegen

06-373 42271
oosterlichttheater@gmail.com
oosterlicht-theatertour.nl

Een wandeling door de wijk Nijmegen Oost. Een kijkje nemen achter die deur waarvan u nooit wist wat erachter zat of verdwalen in steegjes waarvan u niet eens wist dat ze bestonden. Onder begeleiding van een gids maakt u op de meest verborgen plekken van Oost kennis met theater, dans en zang. In twee routes met een afwisselend programma laat u zich verassen door humoristische, spannende en prikkelende optredens. Elk in een eigen stijl, maar met als verbindende factor mensen in de wijk in contact te brengen met elkaar. Zodat u de volgende keer dat u langs die gesloten deur loopt nog eens terug kunt denken aan de verborgen wereld erachter die voor u even zichtbaar werd.


In 2018 liepen 300 mensen de Bali of de Javaroute dwars door de Indische buurt en Galgenveld.

Een kleine impressie van Oosterlicht 2018 met foto's van: Marc van Kempen en Bert Hendrix


In Stadsmormels maakte het publiek kennis met twee bijzondere dieren;  door Impronu in de biologische bakkerij de Knollentuin. 

Taaie Volharding in de fietsenkelder van stichting Gast verzorgde een geluidscollage op een historisch verantwoorde locatie. 


Het  Nijmeegs Kwartiertje izong: Het wemelt en het bloot, maar zonder jou is het saai, aan de bisonbaai.


'Als de dag van toen' van Janne de Bruin in het OBG. De intieme theaterscene over ouder worden was indrukwekkend. 

F!ER zingt bij Makelaardij In Beeld.  We werden verrast, want deze vier Fiere vrouwen zorgden voor een lach en een traan.

Merano speelde: Je lijkt wel een wijf: Drie mannen zijn noodgedwongen aan elkaar overgeleverd. Dat zorgde voor onderhuidse spanningen. De maskers vielen af. Wie zijn we? Waar staan we op dit punt in hun leven? En niet onbelangrijk: Hoe kom ik hier uit?"

Patrick Feijen bij uitzendburo de Baanbrekers. Het publiek zat buiten en zag vijf identieke kapsters.

Improvisatietheater Achter de Indruk ; negen spelers, één locatie. Zonder script speelden zij de sterren van de hemel in de woonkamer van Hennie en Alma. 

Julia Heider choreografie in garage Igam.

Best of Both Worlds;  Een passionele Argentijnse tango voorstelling met een Arabisch tintje  in villa Saxon Holme.

 


Laatste berichten

Theatertour Oosterlicht 2019

Theatertour Oosterlicht 2019

Bert Lagerweij (OOSTERLICHT) 4 februari 2019

Oosterlicht Theatertour is in 2019 op zaterdagavond 16 maart en zondagmiddag 17 maart. Ook dit jaar weer twee routes met vijf korte voorstellingen met zang, dans en bovenal theater op leuke locaties in de Ooijse...

Lees verder

Oosterlicht

Karin Veldkamp (OOSTERLICHT) 9 maart 2018

Theatertour Oosterlicht is uitverkocht...

Lees verder

Oosterlicht 2019

Bert Lagerweij (OOSTERLICHT) 14 februari 2018

Oosterlicht Theatertour is in 2019 op zaterdagavond 16 maart en zondagmiddag 17 maart. Ook dit jaar weer twee routes met vijf korte voorstellingen met zang, dans en bovenal theater op leuke locaties in de Ooijse Schependom. De kaartjes zijn vanaf 8 februari te koop via de links onderaan dit bericht. Kies je route, wordt het schip of Schuit en koop een ticket voordat we alweer uitverkocht zijn!...

Lees verder
Kaartverkoop Oosterlicht 2017 van start

Kaartverkoop Oosterlicht 2017 van start

Loes Wijffels (OOSTERLICHT) 31 januari 2017

Oosterlicht is Een wandeling door de wijk Nijmegen Oost. Een kijkje nemen achter die deur waarvan u nooit wist wat erachter zat of verdwalen in steegjes waarvan u niet eens wist dat ze bestonden. Onder...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van OOSTERLICHT »