Menu

Oosterlicht 2018 komt er aan! Op zaterdagavond 17 en zondagmiddag 18 maart weer leuke voorstellingen op geheime locaties. Dit jaar de Bali en Javaroute in de Indische buurt. De kaartverkoop start dinsdag 13 februari. Meer info volgt snel.

Moerbeistraat 23, Nijmegen

06-373 42271
oosterlichttheater@gmail.com

Een wandeling door de wijk Nijmegen Oost. Een kijkje nemen achter die deur waarvan u nooit wist wat erachter zat of verdwalen in steegjes waarvan u niet eens wist dat ze bestonden. Onder begeleiding van een gids maakt u op de meest verborgen plekken van Oost kennis met theater, dans en zang. In twee routes met een afwisselend programma laat u zich verassen door humoristische, spannende en prikkelende optredens. Elk in een eigen stijl, maar met als verbindende factor mensen in de wijk in contact te brengen met elkaar. Zodat u de volgende keer dat u langs die gesloten deur loopt nog eens terug kunt denken aan de verborgen wereld erachter die voor u even zichtbaar werd.


In 2018 hebben we de volgende routes;

Bali:

Annemiek dirigeert haar koor met liefde en plezier. Enkele enkele regels uit haar " Nijmeegs Kwartiertje" geven wij vast bloot:  Het wemelt en het bloot, maar zonder jou is het saai, aan de bisonbaai.

In Nijmegen-Oost wonen en leven niet alleen mensen, maar ook dieren. Van klein tot groot, van bijna onzichtbaar tot heel erg aanwezig: de dieren zijn slim, grappig, bijzonder, brutaal of heel schuw. Hoe uiteenlopend zij ook zijn, één ding hebben ze gemeen: ze leven letterlijk onder, boven en naast ons: de mens. In 'Stadsmormels' maken we kennis met twee bijzondere dieren.

Best of Both Worlds;  Een passionele Argentijnse tango voorstelling met een Arabisch tintje.

Audiogroep "Taaie Volharding" verzorgt een geluidscollage op een historisch verantwoorde locatie.  Zitten wij weer aan de radio gekluisterd? Niet geschikt voor mensen met claustrofobie en watervrees.

Theater met Janne de Bruyn.

.

Java:

Merano schittert  met: "Je lijkt wel een wijf": Drie mannen zijn noodgedwongen aan elkaar overgeleverd. Ze dienen zich tot elkaar te verhouden maar weten niet zo goed hoe. Dat zorgt voor onderhuidse spanningen waardoor de druk, zoals in een snelkookpan, snel oploopt. De maskers vallen af en ze worden gedwongen naar zichzelf te kijken. Wie zijn ze eigenlijk? Waar staan ze op dit punt in hun leven? Wat heeft hun daar gebracht? En niet onbelangrijk: Hoe kom ik hier uit?"

Patrick Feijen gaat voor de monoloog op zijn geheime plek.

Vocaal kwartet F!ER zingt een mix van mooie, grappige en verrassende liederen. Wordt het Abba, Neneh Cherry, Ruth Jacott of de Nachtzusters? Laat je verrassen, want deze vier  Fiere vrouwen zorgen voor een lach en een traan.

Improvisatietheater Achter de Indruk; negen spelers, één locatie. Zonder script spelen zij, in afwisselende samenstelling de sterren van de hemel…of juist niet. Wat ze spelen is een verrassing, ook voor henzelf….

Dans met Julia Heider.

--------------------------------------------------------------------

Hieronder een foto impressie van 19 maart 2016.

Foto's: Marc van Kempen en Hanneke Roelofs


Laatste berichten

Oosterlicht 2018

Bert Lagerweij (OOSTERLICHT) 14 februari 2018

Oosterlicht 2018 Web V4 (1) (1).pdf ...

Lees verder

Oosterlicht 2018

Bert Lagerweij (OOSTERLICHT) 20 januari 2018

Oosterlicht 2018 komt in zicht............op zaterdagavond 17 en zondagmiddag 18 maart lopen onze gidsen met hun publiek door de Indische buurt. Ook in 2018 weer twee afwisselende routes met vijf korte voorstellingen op geheime locaties. Kaarten te verkrijgen onder het kopje "kaartverkoop" op deze pagina...

Lees verder
Kaartverkoop Oosterlicht 2017 van start

Kaartverkoop Oosterlicht 2017 van start

Loes Wijffels (OOSTERLICHT) 31 januari 2017

Oosterlicht is Een wandeling door de wijk Nijmegen Oost. Een kijkje nemen achter die deur waarvan u nooit wist wat erachter zat of verdwalen in steegjes waarvan u niet eens wist dat ze bestonden. Onder...

Lees verder
Oosterlicht 2016 groot succes

Oosterlicht 2016 groot succes

Loes Wijffels (OOSTERLICHT) 22 maart 2016

Afgelopen weekend, 19 en 20 maart vond de tweede editie van theatertour Oosterlicht in Nijmegen-Oost plaats. Driehonderd bezoekers wandelden in kleine groepjes met een gids langs tien verschillende locaties waar...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van OOSTERLICHT »