Menu

Uitgelicht:

Boekpresentatie 'Wonen aan de Straatweg' op 27 januari

Redactie nijmegen-oost.nl
12 januari 2018 , 732x gelezen

Op zaterdag 27 januari 2018 wordt het boek Wonen aan de Straatweg: van Vrouwendaal tot Bronheuvel gepresenteerd in antiquariaat Supplement op de Van Randwijckweg 2 te Beek. U bent van harte uitgenodigd om dit gebeuren bij te wonen. Het programma: vanaf 10.00 uur ontvangst met koffie en thee. 10.30 uur: de start van het officiële gedeelte met een korte toespraak door burgemeester M. Slinkman van de gemeente Berg en Dal, gevolgd door de boekpresentatie. Daarna is er de mogelijkheid om de bestelde boeken af te halen en te laten signeren door de auteurs. Tussen 14.00 en 16.30 uur is er een doorlopende diavoorstelling en mogelijkheid om alsnog het boek te kopen tegen de gereduceerde (‘dag’-)prijs van € 27,50. Na zaterdag 27 januari is de prijs € 30,00.

De ‘Straatweg’ is al 2000 jaar een belangrijke verbindingsweg tussen Nijmegen en Duitsland. Aan de weg, die onderaan de stuwwal ten oosten van Nijmegen naar de huidige Duitse grens loopt, is ook een lange bewonersgeschiedenis verbonden. 
Dit boek geeft per (verdwenen) huis een beeld van het dagelijks leven aan de huidige Ubbergseweg (Nijmegen) en Rijksstraatweg (Ubbergen) door de eeuwen heen. Het start bij de voormalige gemeentegrens tussen Nijmegen en Ubbergen, het Vrouwendaal, en eindigt bij de grens van de vroegere Heerlijkheid Ubbergen. 
Het boek is rijk geïllustreerd met honderden foto’s, prenten, bouwtekeningen, aktes, advertenties, kaarten, ansichtkaarten van de huizen, bewoners en omgeving. Annemiek Lukassen verrichtte jarenlang onderzoek naar de geschiedenis van percelen in de voormalige gemeente Ubbergen. Pieternel Coenen-van Kerkhoff is kunst- en architectuurhistorica en schreef de teksten. 
‘Wonen aan de Straatweg’ is een initiatief van de Stichting Margot van Boldrikfonds te Beek-Berg en Dal.

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »