Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Fietstocht: voeding is feest dit jaar! Doe ook mee!

Redactie nijmegen-oost.nl (De wijkkrant)
13 april 2018 , 557x gelezen

Op vrijdag 20 april is er een fietstocht langs buurtmoestuinen. Verzamelen om 10,30 uur bij het Moerbeiplantsoen in Hengstdal (bovenaan op de hoek met de Postweg) en komen langs circa 10 locaties. Geëindigd wordt rond 14.30 uur bij de buurtmoestuin Van wijkcentrum de Klokketoren (van Tuin Tot Bord).

Ook in een kleine stadstuin kan je groentes en fruit telen. Bezocht worden vooral buurtmoestuinen, 2 stadstuinen en een volkstuin. Vaak is er een eigenaar respectievelijk een betrokken buurtgenoot van de buurtmoestuin aanwezig en vertelt er over. Natuurlijk kan je ook vragen stellen en zo te weten komen waar ieder tegenaan loopt en ook wat er nou zo leuk aan is om zelf groentes te verbouwen.

Voedsel wordt steeds belangrijker voor het afremmen van de klimaatverandering. Daarom is het een van de thema's in het kader van de Nijmeegse Green Capital in 2018. Iedereen (ook uit de omgeving!) kan meedoen en inspiratie opdoen voor lekker, gezond en klimaatvriendelijk eten én kennismaken met allerlei initiatieven die al in of rondom Nijmegen bestaan. Doe mee aan kookworkshops, wildplukken, zelf kweken, ga in mei mee naar een zelfoogst-moestuin of in juni naar een voedselbos: elke maand wat anders, kijk op de website www.samengezondetennijmegen.nl.

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »