Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Verkeersperikelen. Weet jij waar dit bord hangt?

Hanneke Roelofsen
8 november 2018 , 296x gelezen

Is dit geen prachtig verkeersbord? Ik als mooie middenklasser qua leeftijd, ben nog geen oldtimer. Maar de generatiekloof voelt al als een gapend gat met de hordes middelbare scholieren die 's morgens in colonnes op ramkoers fietsen. Zij weten van geen wijken en voelen zich onoverwinnelijk. Het gevaar bestaat niet voor hen. Goed, ik ben inderdaad niet gevaarlijk, maar afstappen doe ik ook niet snel als ik rechts een wegversperring voor auto's doorga en zij links dienen te gaan maar zowel links als rechts nemen. Daarbij komt dat ik nog heuvel afwaarts ga met meer snelheid dan hen, die heuvel opwaarts fietsen.
Ik verbaas mij en vraag mij af hoe dit kan.
Misschien heb ik het antwoord gevonden. Op een koude dag stak ik als voetganger bij stoplichten over en werd ingehaald door een peuter op een step. Schattig, echter stepte hij net niet over mijn tenen op het moment dat hij mij afsneed om de invalidehelling van de stoep te nemen. Ik schudde mijn hoofd zonder iets te zeggen, ach ook wel lief. Echter zag de vader mijn  hoofd geschud en begon tegen mij te roepen dat het nog maar een klein kind was en nog meer zaken (wat ik helaas vergeten ben;-()
Ja, ga mij opvoeden in plaats van je kind... is dit het begin van onoverwinnelijk gedrag?

Ik kan mij in ieder geval inleven in de oudjes die oversteken en dat sneller dienen te doen dan al het verkeer dat op hen afraast. Respect oldtimers! Van mij mogen deze borden werkelijkheid worden en niet alleen achter op een busje geplakt zijn. 

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »