Centra voor Aangepast Paardrijden

Samen in beweging

Stichting CAP is een zorg manege met drie vestigingen in de regio Nijmegen. Gediplomeerde instructeurs en speciaal opgeleide paarden zorgen voor een veilige omgeving waar aandacht is voor mens en dier. Ons aanbod is groot en varieert van het geven van paardrijlessen tot aan dierverzorgingslessen aan de leerlingen van de Maartensschool. In alles wat we doen streven we ernaar iets toe te voegen in de ontwikkeling van de mensen die bij ons bezig zijn. Of dat nu rijden op een huifbed is of werken binnen de dagbesteding. We kijken naar elkaar om en werken samen aan onze verdere ontwikkeling en groei.

DAGBESTEDING

Een belangrijk onderdeel van dat wat we doen zijn de dagbestedingsplaatsen die we aanbieden. In verschillende teams, met heel lage, of juist wat hogere zelfstandigheid en werkdruk. We hebben begeleid werk voor iedereen. Op maneges de Maartenshoeve en de Winckelsteegh worden belevingsgerichte dagbestedingsactiviteiten begeleid met de paarden en de kleinere boerderijdieren. Daarnaast bieden we arbeidsmatige dagbestedingsplaatsen waarin er met grotere zelfstandigheid wordt gewerkt met onze paarden.

PAARDRIJDEN

Paarden leren je veel over jezelf. Rijden op een paard vergroot je lichamelijke balans, kracht en verbetert je ruimtelijk inzicht. Een ritje op het paard of met het paard in de koets of het huifbed helpt je te ontspannen en geeft energie. Voor mensen die dat zelf niet goed kunnen helpt paardrijden bij het zitten en slikken. De beweging van het paard zorgt voor een goede doorbloeding en stabiliteit. We zien vooral dat onze ruiters met veel meer zelfvertrouwen van het paard komen.

STEUN ONS

Stichting CAP ontvangt geen subsidie en draait voor het overgrote deel op gulle gaven en giften. Elke financiële ondersteuning is hard nodig om te kunnen blijven doen wat we doen. Ons steunen kan op verschillende manieren en wordt zeer gewaardeerd. Zo is er de mogelijkheid om voor een klein bedrag onze leuke mascotte knuffel Cappy aan te kopen, maar zijn er ook mogelijkheden voor een eenmalige of juist terugkerende financiële steun. Stichting CAP heeft de ANBI status wat voor onze donateurs gunstige belastingvoordelen oplevert.

  • Paardrijden
  • Huifbedrijden
  • Rijden in de koets
  • Fysiotherapie op het paard
  • Speciale activiteiten

<Lees er hier meer over>

  • Belevingsgerichte dagbesteding
  • Arbeidsmatige dagbesteding

 

<Lees er hier meer over>

  • Periodiek belastingvrij schenken
  • Eenmalige donatie
  • Sponsoring activiteiten
  • Sponsoring opleiding therapiepaarden
  • Onze leuke cadeautjes

<Lees er hier meer over>

Stichting CAP werkt met kinderen en volwassen aan hun fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling. Onder deskundige begeleiding worden paarden ingezet om verschillende ontwikkelingsdoelen te bereiken. Stichting CAP werkt hierbij met speciaal opgeleide paarden. Ze zijn stabiel, 100% betrouwbaar en blijven rustig onder alle omstandigheden

Financiële steun

Stichting CAP werkt zonder subsidie en is daardoor voor een groot deel afhankelijk van gulle gaven. Elke donatie wordt dan ook heel erg gewaardeerd. Spreken onze activiteiten je aan en wil je meer weten over wat wij nu precies doen. Kom dan eens een keertje langs op een van onze maneges. We nemen graag de tijd om je meer te laten zien. 

 

Wil je ons financieel steunen?

Dat kan heel eenvoudig door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL04RABO0300885253 t.n.v. stichting CAP, de opleiding van een van onze therapiepaarden te sponsoren, het aankopen van een van onze leuke CAP cadeautjes of door een (periodieke) belastingvrije schenking.

MAIL MET CAP
BELLEN
BEZOEK ONS