Appeltaartsessie


Samen energie én geld besparen? Organiseer een appeltaartsessie bij jou in de wijk.

Veel mensen weten niet goed hoeveel energie ze verbruiken, hoe hun energierekening is opgebouwd en welk apparaat bij hen het meeste verbruikt. En daardoor weten ze niet welke maatregelen ze het beste kunnen nemen om energie en geld te besparen.

Vooral de wat oudere woningen zijn minder goed geïsoleerd en vertonen plekken waar warmte weglekt, waardoor de energierekening onnodig hoog is. Maar de warmtelekken zorgen ook voor een lager wooncomfort (denk hierbij aan koudeval bij het raam, tocht, koude voeten) en voor gezondheidsproblemen als gevolg van vocht en schimmel. Vaak zijn er hier- door meer onderhoudskosten (rottend hout) en meer ongedierte in de woning.

Leren van elkaar
Duurzaam Hengstdal ondersteunt daarom de zogenaamde Appeltaartgesprekken. Hierbij kijkt een bewoner samen met buren naar oorzaken van die warmtelekken en probeert iedereen samen oplossingen te vinden.
Deelnemers vergelijken energierekeningen en bespreken klachten over comfort en gezondheid. Zo hoor je van andere deelnemers hoe zij vergelijkbare problemen hebben opgelost. En daarmee krijg je mogelijk voorbeelden te zien van buurtgenoten die hun energierekening al flink verlaagd hebben en comfort- en gezondheidsproblemen hebben opgelost.

Gezocht: gastheren/-vrouwen
De appeltaartgesprekken worden bij een bewoner thuis georganiseerd. Deze gastheer/-vrouw bakt een appeltaart (eventueel zorgen wij voor de taart), nodigt buren/bekenden uit de wijk uit en stelt de keukentafel beschikbaar voor een goed gesprek.

Als wederdienst loopt voorafgaand aan het gesprek iemand van Duurzaam Hengstdal samen met de gastheer/vrouw de woning door en geeft tips over mogelijke (energiebesparende) maatregelen.

Interesse?
Vind jij het leuk een appeltaartgesprek te organiseren en zo je buren/kennissen te helpen een flinke stap te zetten met energiebesparing/verbetering van hun woning? En vind je het niet erg een appeltaart te bakken? (als wel: deze kunnen ook vanuit Duurzaam Hengstdal worden aangeleverd). Of wil je toch eigenlijk vooral eens een op maat gesneden advies voor jouw woning? Meld je dan nu aan per email naar: