Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Beelden in Oost: 'Hulpverlening', Groesbeekseweg 327

Vanwege de drastische maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn er amper activiteiten uit te lichten in Oost. Wat je bijvoorbeeld nog wél kunt doen is dagelijks een ommetje maken (houd afstand van medeweggebruikers...) langs de beelden die Hanneke Roelofsen ons liet 'zien' in haar onvolprezen Wijkkrantserie 'Beelden in Oost'. We lichten de komende weken er elke dag een voor je uit.

"We rijden en fietsen en lopen door Nijmegen-Oost en gaan recht op ons doel af of kijken om ons heen. Herkent u dit beeld?

Foto en tekst: Hanneke Roelofsen

Peter Roovers (1902-1993) was een Nederlandse beeldhouwer en werkte met meerdere materialen. Hij woonde en werkte in Mook en Heijen. Hij heeft o.a. ook decoraties gemaakt voor de Holland American Line. In Nijmegen staat zijn beeld Hulpverlening, voor de ingang van Joachim en Anna op Groesbeekseweg 327. Dit is een zorg- en behandelingscentrum waar belevingsgerichte zorg en dienstverlening aangeboden wordt in huiselijke sfeer.
Het beeld, gemaakt in 1966, laat een knielende figuur zien die reikt naar een zuster of reikt de zuster uit naar de hulp vragende figuur? Ik zie iemand die zich ontfermt over een ander, ondersteuning biedt waar behoefte is. Soms kan het eenvoudig zijn, maar de werkelijkheid is vaak ingewikkelder. Hulpverlening/zorg is onderdeel van de politiek en aan verandering onderhevig. Je dient zelf alert te zijn. Misschien dat www.zorgwijzer.nl je hierbij kan helpen. Natuurlijk kan in de dagelijkse realiteit een klein gebaar soms al veel betekenen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.