Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Dar: Géén gebruikte papieren zakdoekjes bij oud papier!

Dar meldt: "Bij het ophalen van oud papier zien vrijwilligers en Dar-medewerkers dat er gebruikte papieren zakdoekjes bij oud papier zitten. Papieren zakdoekjes zijn restafval en horen dus absoluut niet bij oud papier. En in de huidige situatie vanwege het coronavirus al helemaal niet omdat de zakdoekjes uit de bakken waaien. Ook kan het bij de op-, overslag en sortering van afval tot verspreiding van het virus leiden. Dar roept inwoners daarom op gebruikte papieren zakdoekjes bij het restafval te doen. Zo wordt verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen en kan het papier hergebruikt worden. 

Update maatregelen coronavirus door Dar
Afval ophalen gaat door en milieustraten blijven nog open
 

Dar blijft al het afval aan huis gewoon ophalen, behalve grof afval, dat kan tijdelijk dus niet worden aangevraagd. Dit geldt niet voor grof afval aan huis. Daarnaast blijven de milieustraten vooralsnog open. Om de verspreiding van gezondheidsrisico’s tegen te gaan, neemt Dar preventieve maatregelen en laat ze maar een beperkt aantal bezoekers op de milieustraat toe. Dit zorgt voor lange wachttijden. Het openhouden van de milieustraten doet Dar zolang dit volgens de overheid kan. Dar vraagt inwoners om bij voorkeur niet te komen en als het echt niet anders kan, om wat geduld in de wachtrij te hebben. Bedankt voor ieders begrip en medewerking.  

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.