Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

De 24 uur van Nijmegen ... te uniek om te missen!

De Staat, Joris Linssen, Stijn Franssen, Thijs Goverde, Generaal van Uhm,  Navarone,  Sinan Can, Ronald van der Kemp of Sven Ratzke. In het weekend van 31 augustus en 1 september allemaal op de planken van de Schouwburg met workshops, lezingen, concerten, minicollege’s en optredens. De 24 uur van Nijmegen is er voor en met Nijmegenaren met vijfendertig programmaonderdelen. Losse kaartjes en een passe-partout is beide mogelijk. Hoe leuk is dat!

Sjanneke Boerland won dit jaar de Sleutel van de Schouwburg met haar idee om Nijmegenaren met enige landelijke bekendheid naar de Schouwburg te halen in een weekend. Maar liefst veertig bekende Nederlanders doen  mee aan dit speciale evenement. “Ik wilde het zo breed mogelijk aanpakken zodat ik een grote groep blij kan maken”, vertelt Sjanneke. “Mijn drijfveer is mijn liefde voor Nijmegen, verbinden, cultuur en organiseren. Het  verbinden van die verschillende vormen is erg leuk om te doen en een kans om mensen te laten proeven aan wetenschap, lezingen, muziek, dans of een workshop in één weekend.” 

Over haar favorieten laat ze zich niet uit in het gesprek, maar Norman Bonink, drummer van Bløf, is best bijzonder. Hij coacht beginnende bands en vertelt over zijn vak. Stuur je clip van drie minuten op naar onderstaand adres. Ronald van der Kemp ontwerpt kleding en deed dit onder andere voor Michelle Obama en Lady Gaga. Hij is er voor een minicollege over sustainable fashion. Of doe mee met de Masterclass van acteur Chris Tates. Je krijgt vooraf een scène om in te studeren. En maak kennis met Boris de Leeuw, solodanser,  tijdens zijn Masterclass klassiek ballet. Fay Claasen geeft een workshop in jazz en treedt op, net zoals de Staat en Navarone. Kortom: “Ik heb er een megaproject van gemaakt en denk soms: Kan het een onsje minder.” 

Speciaal voor alle studenten en jongeren t/m 24 jaar op zondagavond een pretpakket voor 10 euro met  Navarone, de Staat en Norman Bonink. 

Voor meer informatie en tickets: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.
Clips voor Norman Bonink insturen naar

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.