Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

De nacht van de Ommetjes op 5 oktober 2019, Ommetje Oost: Welkom in het Vrije Oosten

Ommetje Oost: Welkom in het Vrije Oosten.  Zaterdag 5 oktober 19.30u - 22.30u, start café 't Haantje

Buurtwandeling door Nijmegen-Oost met een scheutje cultuur en geschiedenis.

Op zaterdagavond 5 oktober is er voor de achtste keer een Ommetje door Nijmegen-Oost, dit keer onder het motto: "Welkom in het Vrije Oosten, 75 jaar vrijheid"Het wordt een avondwandeling vol verhalen en muziek, langs culturele en historische pareltjes, waarvan je het bestaan niet eens vermoedde…  Verrassende optredens onderweg maken van het ommetje een onvergetelijke ervaring. Geen interessanter en vrolijker manier om onze wijk en haar bewoners te leren kennen. De wandeling voert dit jaar door Altrade en Hunnerberg, met een extra accent op de bevrijding.

We beginnen en eindigen in het legendarische buurtcafé ’t Haantje! Vanaf 19.30 is iedereen van harte welkom in café ’t Haantje aan de Daalseweg. De koffie staat klaar! Daar opent om 19.55 voormalig nachtburgemeester Doro Krol het Ommetje Oost en vertelt café-eigenaar Joop Puijn over ‘t Haantje in oorlogstijd. Onderweg vertellen bewoners en deskundigen onder meer over het laatste oorlogsjaar en de bevrijding van Nijmegen-Oost, afgewisseld door muziek en voordrachten. Rond 22.30 uur zijn we terug in ’t Haantje waar we muzikaal worden onthaald. Tijd voor een welverdiende borrel of pint!

Praktische zaken
Neem voor de zekerheid een regenjas en een zaklampje mee. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage aan de Stichting Nachtburgemeester van Nijmegen is zeer welkom! Dat mag dan in de collectebus. De deelname is wel op eigen risico.

Tijdschema
19.30 verzamelen in Café ’t Haantje, Daalseweg 19
19.55 Doro Krol, Ommetje Oost
20.10 vertrek
22.30  terug in ‘t Haantje

Ook in voor het Ommetje Oost? Doen!

www.wijkcomiteoost.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.